Πώς θα βράσεις τέλεια τα μακαρόνια την επόμενη φορά (video)

Πατούλια Κατερίνα
Πώς θα βράσεις τέλεια τα μακαρόνια την επόμενη φορά (video)

Δεν θα σου ξαναπεί κανείς πως δεν ξέρεις να βράσεις ούτε μακαρόνια

Ξεκίνησε πρόσφατα την φοιτητική σου ζωή, συγκατοίκησες πρόσφατα με το αγόρι σου ή απλά πήρες πρόσφατα την απόφαση να μάθεις να μαγειρεύεις.

Στο κεφάλαιο αυτό δεν θα σε μάθουμε να φτιάχνεις παστίτσιο προς Θεού, ας ξεκινήσουμε με την βάση για το παστίτσιο που δεν είναι άλλη από τα τέλεια βρασμένα μακαρόνια ή κάθε είδους ζυμαρικό.

Συγκεκριμένοι τύποι ζυμαρικών απαιτούν διαφορετικό χρόνο βρασμού και το να ακολουθήσεις τις οδηγίες στο σακουλάκι, είναι η καλύτερη λύση αν μιλάμε για ραβιόλια ή τορτελίνια.

Επιπρόσθετα, οι οδηγίες που θα σου δώσουμε εδώ δεν αφορούν φρέσκα φτιαγμένα ζυμαρικά αλλά τα έτοιμα που θα βρεις στο μάρκετ.
Οι συμβουλές μας έρχονται από τον top του είδους Gordon Ramsey.

Ξεκινάμε με ένα μεγάλο σκεύος. Είναι σημαντικό να μην στριμώξεις τα ζυμαρικά σε ένα τόσο δα κατσαρολάκι για να έχουν χρόνο να βράσουν.

Βήμα δεύτερο να έχουν αρκετό νερό. Δες κι εδώ τι θα κάνεις μετά το νερό αυτό.

Βήμα τρίτο, το καλό αλάτισμα στην αρχή που θα βοηθήσει και το νερό να βράσει γρηγορότερα. Σε αντίθεση με τις πατάτες και το κρέας, τα ζυμαρικά πρέπει να τα αλατίσεις δια μέσω του νερού, προτού καν τα βάλεις σε αυτό.

Bήμα τέταρτο: Ρίξε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια και να μην χυθεί το νερό.



Βήμα πέμπτο: Βράσε τα μακαρόνια όσο πρέπει, τα πολύ λεπτά θέλουν μόνο πέντε λεπτά βράσιμο.

Βήμα έκτο: Βάζεις τα μακαρόνια σπαγγέτι χωρίς να τα σπάσεις και τα γυρίζεις μέσα στην κατσαρόλα μόλςι λιώσουν τα κάτω! Ανακατεύεις τακτικά.

Βήμα έβδομο και τελευταίο: Βάζεις τα ζυμαρικά στο σουρωτήρι, δεν βάζεις τρεχούμενο νερό, αλατοπιπερώνεις ξανά, βάζεις λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύεις και απολαμβάνεις.