Λίπη στο φούρνο: Φυσικά υλικά για να τα καθαρίσεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Λίπη στο φούρνο: Φυσικά υλικά για να τα καθαρίσεις

3 τρόποι που δεν γνώριζες

Όταν έρχεται η μέρα αυτή που πρέπει να κάνεις τη γενική στο σπίτι, το μόνο που σκέφτεσαι είναι ποιος θα καθαρίσει πάλι τα λίπη στο φούρνο. Οκ, την ξέρεις την απάντηση, εσύ θα τα καθαρίσεις, απλά ψάχνεις τον πιο εύκολο και «ανώδυνο» τρόπο που θα κάνει το καθάρισμα παιχνιδάκι.

Υπάρχουν λοιπόν τρεις τρόποι να καθαρίσεις τα λίπη στο φούρνο, χωρίς να χρειαστείς χημικά σκευάσματα, αλλά με φυσικά υλικά. Υλικά που δεν πήγαινε ο νους σου πως μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για μία τόσο δύσκολη περίπτωση καθαρίσματος.

Κάνε λοιπόν ένα scroll παρακάτω, και δες τους τρεις τρόπους που θα σε βοηθήσουν στο καθάρισμα.

#1. Με λευκό ξίδι και κορν φλάουρ
Ανακάτεψε 1 φλιτζάνι ξίδι με μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ. Ζέστανε τα μέχρι να αρχίσουν να δέσουν σαν μείγμα. Έπειτα άφησε τα να κρυώσουν και να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Άπλωσε το μείγμα στον φούρνο και άφησέ το για 20’. Καθάρισε με ένα στεγνό πανί.

#2. Με χυμό λεμονιού, κορν φλάουρ και απορρυπαντικό πιάτων
Ανακάτεψε μαζί τον χυμό του λεμονιού (1 φλιτζάνι) με το κορν φλάουρ (1 κ.σ). Ζέστανε τα μέχρι να αρχίσουν να δένουν σαν μείγμα. Έπειτα άφησε τα να κρυώσουν και να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, και πρόσθεσε το απορρυπαντικό πιάτων (1 κ.γ). Άπλωσε το μείγμα στο φούρνο, άφησε το για 20’ και έπειτα καθάρισε με ένα στεγνό πανί.

#3. Μαγειρική σόδα και λευκό ξίδι
Εδώ θα χρειαστείς ¼ φλιτζανιού μαγειρική σόδα και ένα ¼ φλιτζανιού λευκό ξίδι. Σκόρπισε τη σόδα στο φούρνο και τα λίπη μέχρι να καλύψεις όλη την επιφάνεια. Ψέκασε με λευκό ξίδι τις περιοχές όπου έριξες σόδα, μέχρι να αφρίσει. Άφησε το να δράσει για 20’ κι έπειτα σκούπισε το με ένα πανί.