2 τρόποι να ξεβουλώσεις τον νεροχύτη σου με φυσικά υλικά

Νάνσυ Μητσοστέργιου
2 τρόποι να ξεβουλώσεις τον νεροχύτη σου με φυσικά υλικά

Χωρίς να χρησιμοποιήσεις χημικά προϊόντα

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους βουλώνει συχνά ο νεροχύτης σου, είναι ότι αγνοείς τις περισσότερες φορές τα σκουπίδια και τα υπολείμματα τροφών που μένουν στο σιφόνι, δεν τα μαζεύεις, κι έτσι αυτό ως αποτέλεσμα έχει να πηγαίνουν μέσα στις σωληνώσεις να μαζεύονται εκεί, κι εν τέλει να βουλώνει.

Κανονικά κάθε φορά που πλένεις τα πιάτα σου, πρέπει να μαζεύεις και όλα τα υπολείμματα τροφών που απομένουν, έτσι ώστε να μην καταλήγουν στο σιφόνι σου και στη συνέχεια στις σωληνώσεις, με αποτέλεσμα να βουλώνει. Πρέπει να προσέχεις τι καταλήγει στις σωληνώσεις σου, αν θέλεις να αποφύγεις αυτή την κατάσταση, αν όμως είναι αργά και βούλωσε ήδη, τότε ακολούθησε αυτούς τους δύο τρόπους για να τον ξεβουλώσεις.

Θα χρειαστείς πράγματα τα οποία ενδεχομένως υπάρχουν στα ντουλάπια του σπιτιού σου, οπότε δώσε προσοχή.

#1. Με μαγειρική σόδα και ξύδι (ίσως χρειαστεί να το κάνεις παραπάνω από μία φορές)
Ρίξε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο σιφόνι, και στη συνέχεια ρίξε και μισό φλιτζάνι ξύδι. Η οξειδωτική αντίδραση θα ακολουθήσει και με τη βοήθεια του ζεστού νερού που θα ρίξεις, θα βοηθήσει στο να ξεβουλώσει. Εάν η πρώτη προσπάθεια δεν είναι επιτυχημένη, δοκίμασε και δεύτερη.

#2. Με μαγειρική σόδα και αλάτι
Ρίξε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και μισό φλιτζάνι αλάτι στο νεροχύτη. Άφησε το να δράσει από μερικές ώρες, μέχρι όλο το βράδυ. Μόλις περάσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα, ρίξε 2 φλιτζάνια βραστό νερό. Θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

Μόλις έχεις ξεβουλώσει τον νεροχύτη σου, επομένως από εδώ και στο εξής καλό θα ήταν να είσαι λίγο πιο προσεκτική, με το τι πέφτει στο σιφόνι σου.