Δες πως θα ξεκολλήσεις τα αυτοκόλλητα από το ψυγείο σου με δυο υλικά της κουζίνας σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Δες πως θα ξεκολλήσεις τα αυτοκόλλητα από το ψυγείο σου με δυο υλικά της κουζίνας σου

Δεν θα πιστεύεις πόσο εύκολο είναι

Δεν υπάρχει ψυγείο σε σπίτι που να μην έχει πάνω του κολλημένα διαφόρων ειδών αυτοκόλλητα. Από κινούμενα σχέδια, μέχρι από διαφημιστικά ψητοπωλεία της γειτονιάς για να μην ξεχνάς το τηλέφωνο όταν θέλεις να παραγγείλεις απ’ έξω. Αν έχεις μικρά αδέρφια, ανίψια ή και ξαδερφάκια, ξέρεις πως το ψυγείο στο σπίτι σου θα έχει έστω κι ένα κολλημένο αυτοκόλλητο.

Και μην γκρινιάζεις που δεν μπορείς να το καθαρίσεις και να τα βγάλεις, γιατί το ίδιο έκανες κι εσύ όταν ήσουν μικρή και προσπαθούσε η μαμά σου με χίλιους τρόπους να καθαρίσει το ψυγείο και το πλυντήριο.

Μπορεί να μη το κατάφερνε αμέσως και σε πολύ καλό βαθμό, όμως είχε τον τρόπο της. Εμείς λοιπόν σου λέμε πως μπορείς να ξεκολλήσεις τα αυτοκόλλητα από το ψυγείο σε λιγότερο από δέκα λεπτά, χρησιμοποιώντας δύο υλικά που έχεις στα ντουλάπια της κουζίνας σου.

Σε ένα μπολάκι βάλε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και λίγο ελαιόλαδο. Ανακάτεψε τα μέχρι να γίνουν ένα. Με ένα πινελάκι άπλωσε το μείγμα στην περιοχή του ψυγείου όπου είναι κολλημένα τα αυτοκόλλητα και άφησε το να δράσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια θα δεις πως τα αυτοκόλλητα θα ξεκολλήσουν με μεγάλη ευκολία κι εσύ απλά θα έχεις χρειαστεί λιγότερο από 10’ για να το κάνεις. (δες παρακάτω στο βίντεο πως μπορείς να το κάνεις (στο 2:00) )