Πώς να κάνετε το πλυντήριό σας οικονομικό

Πώς να κάνετε το πλυντήριό σας οικονομικό

Το ότι ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο την κακομεταχείρισή μας το ξέρετε πια καλά. Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι για να εξασφαλίσουμε τη μείωση της κατασπατάλησης της ενέργειας και να τον κάνουμε να νιώσει λίγο καλύτερα.

Πλένοντας τα ρούχα στο πλυντήριο, σε πρόγραμμα χαμηλής θερμοκρασίας, εξοικονομείται σημαντικότατη ποσότητα ενέργειας. Για να καταλάβετε το πόσο σημαντική σκεφτείτε πως αν όλοι οι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής ηπείρου έπλεναν για ένα χρόνο τα ρούχα τους στους 30 oC θα εξοικονομούσαν τόση ενέργεια αν 7.300.000 περίπου αυτοκίνητα ακινητοποιούνταν για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Το 90% της ενέργειας που δαπανάται στο πλυντήριο ρούχων καταναλώνεται στο ζέσταμα του νερού. Σίγουρα έχετε ήδη επιλέξει κάποια ρούχα που πλένετε σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην τα καταστρέψετε οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεπεράσετε το μύθο πως το ζεστό νερό αφαιρεί αποτελεσματικότερα τους λεκέδες και να κάνετε το ίδιο και για τα υπόλοιπα. Με αυτή τη μικρή αλλαγή θα εξοικονομήσετε όχι μόνο ενέργεια αλλά και αρκετά ευρώ στο λογαριασμό σας.