Αντικολλητικό χαρτί: Δύο κόλπα που θα σου λύσουν τα χέρια στην κουζίνα (vds)

Πατούλια Κατερίνα
Αντικολλητικό χαρτί: Δύο κόλπα που θα σου λύσουν τα χέρια στην κουζίνα (vds)

Αν σου αρέσει να μαγειρεύεις με αντικολλητικό χαρτί, ιδού

Ένα απίθανο εργαλείο για να μαγειρεύεις και να ψήνεις πιο εύκολα είναι το αντικολλητικό χαρτί. Ψήνεις υπέροχα γεύματα μέσα στον ατμό τους, τα φαγητά δεν κολλάνε και κρατάνε τα υγρά τους, τα μπισκότα ψήνονται και παραμένουν τραγανά χάρη στο χαρτί. Άσε που δεν μένουν υπολείμματα καμένου φαγητού και δεν βρίσκεσαι να πλένεις ταψιά για ώρες.

Το πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσεις με το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος είναι διπλό. Μπορεί να μην στρώνει καλά και να γλιστράει ή μπορεί να μην ξέρεις πώς να το στρώσεις σε στρογγυλό ταψί.

Αρχικά, μια εύκολη λύση για να μην γλιστράει το χαρτί στο ταψί των μπισκότων, είναι να βάλεις λίγο από το υλικό κάτω από το χαρτί και πάνω στο ταψί, το οποίο θα λειτουργήσει σαν κόλλα.

Έπειτα, υπάρχει η τεχνική του τσαλακώματος. Αν πάρεις ένα φύλλο χαρτιού και το τσαλακώσεις, εύκολα θα το στρώσεις σε οποιοδήποτε ταψί, ακόμα και σε στρογγυλό.



Όσο για το στρογγυλό ταψί, υπάρχει ακόμα μία τεχνική, πανεύκολη και σωτήρια. Παίρνεις ένα τετράγωνο χαρτί ψησίματος, το διπλώνεις τρεις φορές στην μέση και έχεις ένα σχήμα περίπου σαν γραβάτα.
Παρακολούθησε το βίντεο για τις παρακάτω κινήσεις.



Δες και τις φωτογραφίες