Θες να απολυμάνεις το σφουγγάρι για τα πιάτα και δεν ξέρεις πώς; Ιδού!

Πατούλια Κατερίνα
Θες να απολυμάνεις το σφουγγάρι για τα πιάτα και δεν ξέρεις πώς; Ιδού!

Υπάρχει τρόπος για να το καθαρίσεις

Σφουγγαράκι για τα πιάτα: Το χρησιμοποιείς καθημερινά για να πλύνεις τα λερωμένα πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα, με τα οποία αργότερα θα φας. Και ο κύκλος δεν σταματά. Αυτό το πορώδες υλικό στο έχουμε πει κι άλλες φορές πως δρα σαν μαγνήτης για τα βακτήρια.

Προφανώς και πρέπει να αλλάζεις τακτικά το σφουγγάρι, δεν μπορείς όμως να το πετάς μετά από κάθε πλύσιμο, ούτε και αρκεί απλά να το στίβεις μετά το πλύσιμο.
Ξεκινάμε από το κάθε ποτέ. Μια φορά την εβδομάδα αρκεί μαζί με τον νεροχύτη και εννοείται πως στην μια εβδομάδα πρέπει να έχει μπει για πλύσιμο και η πετσέτα χεριών. Αντικατάστησε το σφουγγάρι κάθε δύο με τρεις εβδομάδες ανάλογα με την χρήση ή και νωρίτερα αν δεις ότι χαλάει ή μυρίζει άσχημα.



Πώς θα το απολυμάνεις; Αν έχεις ακούσει την μέθοδο φούρνου μικροκυμάτων, απόφυγέ την για λόγους ασφάλειας, μιας και το σφουγγάρι στην πράσινη μεριά έχει μεταλλικά νήματα.

Η χλωρίνη είναι η καλύτερη λύση απολύμανσης του σαπουνιού και θα διώξει βακτήρια και μούχλα.

Πώς θα το κάνεις:
Φτιάχνεις το διάλυμα με σόδα με 250 Ml νερό και 3 κουταλιές της σούπας χλωρίνη.
Βυθίζεις το σφουγγάρι για πέντε λεπτά.
Στίβεις και αφήνεις να στεγνώσει.

Έτερη μέθοδος, άνευ χλωρίου, μέσα στο πλυντήριο πιάτων, ιδανική για το κλασικό σφουγγάρι, όχι το εξελιγμένο σιλικόνης. Θυμήσου όμως πως κι εδώ το καθάρισμα δεν είναι όσο αποδοτικό όσο εκείνο της χλωρίνης.