Το μυστικό για το τέλειο popcorn είναι ένα και δεν το φαντάζεσαι (video)

Πατούλια Κατερίνα
Το μυστικό για το τέλειο popcorn είναι ένα και δεν το φαντάζεσαι (video)

Και δεν είναι το βούτυρο

Ο καιρός είναι σύμμαχος πια στις βραδιές γεμάτες ταινίες ή μαραθώνιο της αγαπημένης σου σειράς και τι καλύτερο από το να μοιράζεσαι με τον καλό σου ένα μπολ μυρωδάτο ποπ κορν μπροστά στην οθόνη.

Κι επειδή αγαπάς το σπιτικό ποπ κορν, αυτό που φτιάχνεις όμως μόνη σου στην κατσαρόλα κι όχι το έτοιμο ή εκείνο που ψήνεις στο σακουλάκι στον φούρνο μικροκυμάτων, σου έχουμε νέα!

Υπάρχει ένας τρόπος για να πετύχεις εκείνο το ποπ κορν που και τραγανό είναι αλλά και λιώνει στο στόμα και δεν χρειάζεται να επενδύσεις στο βούτυρο για να το πετύχεις.

Το μυστικό λοιπόν είναι διπλό και έχει να κάνει με το λάδι που θα επιλέξεις και με την αναλογία λαδιού και σπόρων καλαμποκιού.

Το μυστικό έδωσε η Ms. Koslow, η σεφ και ιδιοκτήτρια του Swirl στο Los Angeles, το οποίο φτιάχνει το πιο νόστιμο πρωινό και brunch.

Η Koslow προτείνει την χρήση του βρώσιμου σταφυλέλαιου το οποίο αφήνει μια καπνιστή επίγευση και χαρίζει στο ποπκορν τραγανή υφή.

Αν θέλεις μπορείς να μοιράσεις την ποσότητα λαδιού σε μισή σταφυλέλαιου και μισή καλαμποκέλαιου ή ηλιέλαιου που θα κάνει την ίδια δουλειά. Αν πάλι λαχταράς την βουτυρένια γεύση και δεν φοβάσαι τις θερμίδες, μοίρασε την ποσότητα ανάμεσα σε σταφυλέλαιο και βούτυρο.

Πάμε τώρα στην χρυσή τομή ανάμεσα σε λάδι και σπόρους καλαμποκιού.



Εδώ η αναλογία έχει ως εξής:

½ της κούπας λάδι

1/3 κούπας σπόρους καλαμποκιού.

Προσοχή: Ρίχνουμε το λάδι και 3 σπόρους και περιμένουμε να σκάσουν. Μόλις αυτό συμβεί βάζουμε και τους υπόλοιπους σπόρους στην κατσαρόλα.