DIY: Πώς θα φτιάξεις αγαπημένα αντικείμενα για το σπίτι σου από τσιμέντο

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
DIY: Πώς θα φτιάξεις αγαπημένα αντικείμενα για το σπίτι σου από τσιμέντο

Το παρεξηγημένο υλικό που κάνει... θαύματα!

Τα βλέπουμε στο youtube και στο Instagram και τα ζηλεύουμε! Υπέροχα διακοσμητικά που με τη βοήθεια απλών καλουπιών που έχουμε στο σπίτι μπορούν να ομορφύνουν γωνιές του χώρου μας αλλά και ν' αποτελέσουν χρηστικές λύσεις για την τακτοποίησή μικροαντικειμένων μας.

Ακούμε τη λέξη «τσιμέντο» και αμέσως μας έρχεται στο μυαλό κάτι δύσκολο. Μια άκρως ανδρική ασχολία που μεταφράζεται σε hard core διαδικασία! Μέγα λάθος φίλες μου! Το θαυματουργό τσιμέντο αποτελεί την ιδανικότερη λύση για όλους τους DIYers μιας και είναι ένα υλικό στο οποίο μπορείς να δώσεις μορφή ανάλογα με τη διάθεση και το γούστο σου.

Το τσιμέντο είναι μια σκόνη που όταν αναμειχθεί με το νερό κάνει θαύματα! Για την ιστορία να αναφέρω πως στη φύση μας υπάρχει πάνω από 12 εκατομμύρια χρόνια και ο σύγχρονος άνθρωπος οφείλει πολλές από τις ανέσεις του σε αυτό. Αν πάμε πολλά χρόνια πίσω συναντάμε το τσιμέντο για πρώτη φορά στην Αίγυπτο, όπου πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τους Αιγύπτιους για διάφορες κατασκευές και στη συνέχεια πέρασε στα χέρια -ως τεχνική αλλά και ως υλικό- των Ελλήνων και των Ρωμαίων.

Το τσιμέντο τα τελευταία χρόνια επανασυστήνεται, δίνοντας μορφή όχι μόνο σε βαριές κατασκευές αλλά και απλές, καθημερινές δημιουργίες. Μικροκατασκευές που μπορούν ν' αποτελέσουν μικρά έργα τέχνης για το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιό μας αλλά και πιο χρηστικά αντικείμενα όπως γλάστρες, θήκες για κοσμήματα και βάζα, παίρνουν μια πιο μοντέρνα διάθεση και εναρμονίζονται με τις διακοσμητικές τάσεις της εποχής.

tsimenti

Σου φαίνεται αδιανόητο να καταπιαστείς με το τσιμέντο; Σου αρέσουν όλα αυτά που βλέπεις στο διαδύκτιο αλλά φοβάσαι πως εσύ «δεν είσαι για τέτοια»; Πριν πατήσεις το PLAY στο video που ακολουθεί θέλω να πιστέψεις στον εαυτό σου. Δεν πρόκειται για πυρηνική φυσική. Πάμε να παίξουμε σαν παιδιά και να δημιουργήσουμε υπέροχες κατασκευές με το αγαπημένο μας τσιμέντο.

Δε φαντάζεσαι πόσο διασκεδαστική διαδικασία είναι. Δες εδώ πόσα μπορείς να κατασκευάσεις με αυτό το μαγικό και άκρως ανθεκτικό υλικό στο video που ακολουθεί.