6 τρόποι να επαναχρησιμοποιήσεις τα άδεια βαζάκια από τα κεριά σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
6 τρόποι να επαναχρησιμοποιήσεις τα άδεια βαζάκια από τα κεριά σου

Μπορούν να σου φανούν πολύ χρήσιμα όσο περίεργο και αν σου ακούγεται.

Τα κεριά στο σπίτι έχουν πολλές χρήσεις τόσο τη στιγμή που τα αγοράζεις, όσο και όταν αυτά λιώσουν εντελώς και τελειώσουν. Έχεις άσχημη διάθεση; Μπορείς να ανάψεις ένα αρωματικό κερί με χαλαρωτική μυρωδιά. Έχεις κανονίσει μια όμορφη, ρομαντική βραδιά με τον σύντροφό σου; Ένα κερί (ή και περισσότερα) θα δώσουν άλλoν αέρα στον χώρο σου. Προετοιμάζεις ένα self spa; Τα κεριά είναι must στη διακόσμηση.

Όποιο concept και να σκεφτείς, τα κεριά πάντα θα έχουν μια θέση σε αυτό. Τι γίνεται όμως με τα διάφορα βάζα, όταν κεριά τελειώνουν; Η λογική λέει πως τα πετάς στην ανακύκλωση, όμως γιατί να το κάνεις αυτό όταν μπορείς να τα επαναχρησιμοποιήσεις;

Λεκές από κερί: Πώς θα τον αφαιρέσεις από τα υφάσματα σε χρόνο dt

Υπάρχουν 6 διαφορετικοί τρόποι, με τους οποίους μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα βαζάκια από τα λιωμένα κεριά σου.

DIY αρωματικό μπάνιου

Αν έχεις ένα βαζάκι από κερί που σου τελείωσε, μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις αρωματικό μπάνιου με δύο μόνο υλικά. Θα χρειαστείς μαγειρική σόδα και αιθέριο έλαιο της επιλογής σου. Η διαδικασία πανεύκολη: ρίχνεις μια γενναία ποσότητα σόδας στο βαζάκι και στη συνέχεια προσθέτεις μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο και το αφήνεις σε όποιο σημείο του μπάνιου σου θέλεις.

candle jar1

Η κλασική μολυβοθήκη στο γραφείο σου

Το γραφείο σου είναι ένα χάος συνεχώς, όσο και αν προσπαθείς να το έχεις τακτοποιημένο. Μολύβια, στυλό βρίσκονται παντού στο γραφείο σου και μάλλον ήρθε η ώρα να το τακτοποιήσεις λίγο. Το βάζο από το κερί που τελείωσε είναι το ιδανικό σκεύος για να λειτουργήσει σαν μολυβοθήκη.

Η ιδανική θήκη για τα πινέλα σου

Το άδειο βάζο από το κερί σου μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί και ως θήκη για τα πινέλα του μακιγιάζ σου, τα μολύβια χειλιών ή ματιών ή ακόμη και τους δίσκους ντεμακιγιάζ. Μπορείς να βρεις ή να εκτυπώσεις αυτοκόλλητα, τα οποία θα κολλήσεις επάνω για να τα κάνεις ακόμη πιο όμορφα.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω μπορείς να δεις μερικούς ακόμη τρόπους για να επαναχρησιμοποιήσεις τα βάζα από τα κεριά σου.