Το φθινόπωρο θέλει την κολοκύθα του: 3 μυστικά για να διαλέξεις τη σωστή

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Το φθινόπωρο θέλει την κολοκύθα του: 3 μυστικά για να διαλέξεις τη σωστή

Οι διακοσμήσεις για το Halloween έχουν περάσει σε άλλη διάσταση τη φαντασία μα, συνεπώς το σκάλισμα της κολοκύθας είναι ένα diy project που πρέπει να το κάνεις σωστά!

Μία από τις αγαπημένες μας φθινοπωρινές δραστηριότητες είναι το σκάλισμα της κολοκύθας. Και μπορεί οι υπέροχες διακοσμήσεις για το Halloween να είναι ένα ξενόφερτο «έθιμο», εντούτοις όλο και περισσότεροι Έλληνες οικειοποιούνται αυτή τη συνήθεια και αποφασίζουν να την υιοθετήσουν στο σπίτι τους.

Οι σκαλισμένες κολοκύθες που μετατρέπονται στα φανάρια του Jack -αν ξέρεις την ιστορία του πρωταγωνιστή του Halloween, καταλαβαίνεις τι εννοώ - φτιάχνουν υπέροχες διακοσμήσεις για τη βεράντα ή το σαλόνι σου. Τα σχέδια και τα χρώματα που μπορείς να επιλέξεις είναι πολλά!

Πώς να οργανώσεις το τέλειο Halloween party για τα παιδιά σου εν μέσω Covid-19

Για να κάνεις όμως τα ωραιότερα σχέδια πρέπει να επιλέξεις την κατάλληλη κολοκύθα...

1. Το χρώμα της κολοκύθας έχει σημασία

kolokitha xroma

Όταν πρόκειται για την εύρεση της τέλειας κολοκύθας για σκάλισμα και εμφάνιση, το χρώμα κάνει μια τεράστια διαφορά. «Μια ανοιχτό κίτρινη κολοκύθα δεν πρόκειται να διατηρηθεί», λέει η Lana Rufener από την εταιρία Rufener Hilltop Farms and Market στο Suffield του Ohio. «Βεβαιωθείτε ότι έχει ωραίο χρώμα και το επιθυμητό είναι ένα πιο βαθύ πορτοκαλί. Μια κολοκύθα που είναι ως επί το πλείστον πράσινη, αλλά έχει κομμάτια πορτοκαλιού, θα λειτουργήσει αν δεν σκοπεύετε να τη χαράξετε αμέσως», λέει ο Rufener.

2. Αναζήτησε για τυχόν τρύπες ή πληγές

«Δε θέλουμε μαλακά ή βρώμικα σημεία», λέει η Linda Dussel από το Dussel Farms στο Brimfield του Ohio. «Οι μικρές ατέλειες μπορεί να μη μας ενοχλούν αν σκοπεύουμε να χαράξουμε την κολοκύθα αμέσως. Αν όχι όμως, τότε καλό θα είναι να προτιμήσετε μια άλλη κολοκύθα χωρίς ατέλειες». Ο λόγος; Τα μαλακά σημεία δείχνουν ότι η κολοκύθα αρχίζει να χαλάει και να σαπίζει (για να ελέγξεις τη κολοκύθα, πίεσε τα δάχτυλά σου επάνω στο δέρμα της). Πρέπει επίσης να βεβαιωθείς ότι η κολοκύθα που έχεις επιλέξει δεν έχει ανοιχτές τρύπες και σκασίματα.


https://www.instagram.com/p/CVHQxTRsvI2/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

3. Μην προτιμάς τις mini

Μπορεί να φαίνονται χαριτωμένα, αλλά οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να είναι πιο δύσκολο να τα χαράξεις. Τελικά, το μικρό μέγεθος αυτής της κολοκύθας δημιουργεί κίνδυνο για την ασφάλεια των καταναλωτών. Αυξάνουν τον κίνδυνο όταν τις κόψουμε με το μαχαίρι σκαλίσματος και απαιτούν ένα πιο αναβαθμισμένο επίπεδο δεξιοτήτων. «Το μικρότερο μέγεθος σημαίνει επίσης ότι μπορεί να μην μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κερί ή έναν φακό μέσα», λέει ο Dussel.



Έτσι, εάν θέλεις να επιλέξεις μια κολοκύθα που μπορείς να χαράξεις τόσο εσύ όσο και τα παιδιά σου, μια μεγαλύτερη κολοκύθα είναι πάντα η καλύτερη επιλογή!