3 φυσικά καθαριστικά για το σπίτι που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου για κάθε χρήση

3 φυσικά καθαριστικά για το σπίτι που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου για κάθε χρήση

Τα καθαριστικά και απολυμαντικά για όλες τις χρήσεις DIY που μπορείτε να φτιάξετε τώρα.

Πόσες φορές ξεμένουμε από καθαριστικά και δεν μπορούμε να απομακρύνουμε λεκέδες και βρωμιές από πολλά σημεία του σπιτιού;

Την επόμενη φορά που θα σου συμβεί κάτι τέτοιο μην πανικοβληθείς και το κυριότερο μην απογοητευτεί. Μπορείς και μόνη σου να φτιάξεις με τον πιο φυσικό τρόπο αποτελεσματικά καθαριστικά που σίγουρα είναι καλύτερα από εκείνα της αγοράς. Πώς; Μα φυσικά με υλικά και προϊόντα που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Μερικά από τα είδη που περιέχουν τα ντουλάπια της κουζίνας σου (όπως η μαγειρική σόδα και το ξύδι) λειτουργούν ως αποτελεσματικά σπιτικά καθαριστικά για όλες τις χρήσεις και, ακόμη καλύτερα, δεν κοστίζουν σχεδόν καθόλου. Έτσι, την επόμενη φορά που θα κοιτάξεις με τρόμο το μεγάλο χάος που έχεις μπροστά σου, αλλά δεν έχεις το αγαπημένο σου προϊόν καθαρισμού, μην τρέξεις με μανία ν' αγοράσεις, απλώς ...φτιάξτο!

diy katharistika

3 DIY καθαριστικά για το σπίτι σου- Θα τα φτιάξεις πανεύκολα!

Τρία αποτελεσματικά καθαριστικά θα σε σώσουν!

1. Αρωματικό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις

Τι θα χρειαστείς:

-Ένα μέρος λευκό ξύδι

-Ένα μέρος νερό

-Φλούδα λεμονιού

-Κλαδιά δεντρολίβανου

Συνδύασε τα παραπάνω συστατικά μαζί, άδειασέ τα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ανακίνησε και στη συνέχεια άφησέ το να σταθεί για μια εβδομάδα πριν τη χρήση. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως σπιτικό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις: για να αφαιρέσεις λεκέδες από σκληρό νερό, να καθαρίσεις τους κάδους από τα υπολείμματα φαγητού, να σκουπίσεις τις μουτζούρες από τους τοίχους και πολλά άλλα. Εκτός από ένα φρέσκο ​​άρωμα, η φλούδα λεμονιού μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της καθαριστικής δύναμης.

2. Καθαριστικό και αποσμητικό κουζίνας

Τι θα χρειαστείς:

-4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα

-1 λίτρο ζεστό νερό

Για να καθαρίσεις τους πάγκους της κουζίνας, τις συσκευές και το εσωτερικό του ψυγείου σου, το μόνο που χρειάζεσαι είναι μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα κάνει ένα εξαιρετικό αποσμητικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γυαλίσει νεροχύτες και ανοξείδωτες συσκευές. Για να γυαλίσεις και να αφαιρέσεις τις κηλίδες από τα ανοξείδωτα, φτιάξε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Άπλωσέ το με ένα υγρό πανί και τρίψε απαλά. Ξέπλυνε και στέγνωσε αμέσως.

3. Καθαριστικό τζαμιών

Τι θα χρειαστείς:

-2 φλιτζάνια νερό

-1/2 φλιτζάνι ξίδι

-1/4 φλιτζάνι οινόπνευμα

-1 έως 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού για μυρωδιά (προαιρετικά)

Αυτό το σπιτικό καθαριστικό θα αφήσει λαμπερά τα παράθυρα και τους καθρέφτες σου. Απλώς συνδύασε αυτά τα υλικά και ρίξτα σε ένα μπουκάλι σπρέι για να φτιάξεις ένα σπιτικό καθαριστικό με υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι σου. Όχι μόνο κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά το αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού του δίνει ένα ευχάριστο φυσικό άρωμα εσπεριδοειδών ενώ το οινόπνευμα το βοηθά να εξατμιστεί γρήγορα για να ελαχιστοποιηθούν οι κηλίδες και οι ραβδώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς θα κάνεις το πιο απολαυστικό μπάνιο με αιθέρια έλαια

Κι όμως το παραδοσιακό σαπούνι έχει πολλές ακόμη χρήσεις που δε γνώριζες μέχρι σήμερα