Καθαρίστε τα μπουκάλια νερού και τα παγουρίνο σας

Καθαρίστε τα μπουκάλια νερού και τα παγουρίνο σας

Αν τα μπουκάλια νερού που χρησιμοποιείτε και τα παγουρίνο σας μυρίζουν και έχουν περίεργη γεύση μη βιαστείτε να τα αντικαταστήσετε. Υπάρχει λύση.

Αν είστε από αυτές εκεί έξω που με τα ποδήλατά τους οργώνουν την πόλη τους ή έχετε μικρά παιδιά, τότε αυτή η συμβουλή σας είναι άκρως απαραίτητη. Βλέπετε ειδικά εσείς αλλά και πολλές ακόμη γυναίκες έχετε διαφόρων ειδών παγούρια στο σπίτι σας, στο ποδήλατό σας, στην τσάντα του γυμναστηρίου ή στη σχολική του μικρού σας ήρωα. Και το κακό με αυτά τα πλαστικά δοχεία είναι πως αν τα αμελήσετε λίγο αποκτούν μια άσχημη μυρωδιά και γεύση.

Η καλύτερη μέθοδος για να παραμείνουν τα δοχεία σας καθαρά είναι να τα ξεπλένετε μετά από κάθε χρήση και να τα αφήσετε να στεγνώσουν τελείως, ανοικτά. Αν παρόλα αυτά, νιώθετε πως χρειάζονται ένα βαθύτερο καθαρισμό, τότε βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού χλωρίνη και ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε καθένα από αυτά και γεμίστε τα με νερό. Αφήστε τα παγουρίνα σας μια ολόκληρη νύχτα και μετά ξεπλύνετέ τα εντελώς την επόμενη μέρα. Αφήστε τα στον αέρα να στεγνώσουν τελείως.

Αν βαριέστε όλη αυτή τη διαδικασία μπορείτε απλά να τους κάνετε μια γρήγορη πλύση με στοματικό διάλυμα και στη συνέχεια να τα ξεπλύνετε.