Άνοιξη- μυρμήγκια σημειώσατε Χ- Πώς θα τα απομακρύνεις από το σπίτι σου με φυσικό τρόπο

Άνοιξη- μυρμήγκια σημειώσατε Χ- Πώς θα τα απομακρύνεις από το σπίτι σου με φυσικό τρόπο

Μάθετε πώς να απαλλαγείς γρήγορα από τα μυρμήγκια με 8 φυσικούς τρόπους χωρίς να τα σκοτώσεις. 

Η άνοιξη μπορεί ν΄ αποτελεί μια εποχή αναζωογόνησης και ευφορίας όμως μέσα σε αυτή την αναγέννηση της φύσης φέρνει μαζί της και πολλούς «επισκέπτες». Μήπως έχεις ανακαλύψει έναν στρατό από μυρμήγκια που βαδίζουν σε μια σειρά επάνω στους πάγκους της κουζίνας σου κάνοντας γραμμή προς την τοστιέρα σου;

Δεν είσαι η μόνη. Από την μπαλκονόπορτα μέχρι το σημείο της ψωμιέρας, τα -κατά τ' άλλα αθώα μας μυρμηγκάκια- έχουν ξεκινήσει επιδρομές ψάχνοντας φαγητό προς αποθήκευση. Πώς θα τα διώξουμε όμως από το σπίτι χωρίς να τα σκοτώσουμε, δείχνοντάς τους πως είναι ανεπιθύμητα -τουλάχιστον- στην κουζίνα μας;

Έχεις μυρμήγκια στο σπίτι σου; Δες 3 τρόπους για να τα αντιμετωπίσεις φυσικά

Επειδή τα μυρμήγκια χρησιμοποιούν ένα ίχνος φερομόνης για να εξασφαλίσουν την ασφαλή μετακίνηση μιας αποικίας (πρόκειται για μια χημική ουσία που απελευθερώνεται από ένα ζώο προκειμένου να προκαλέσει μια συγκεκριμένη αντίδραση, ή να μεταδώσει κάποιο μήνυμα σε ένα άλλο ζώο, πάντα όμως του ίδιου είδους) να ξέρεις πώς θα ακολουθήσουν εκατοντάδες άλλα.

Πώς να απαλλαγείς με φυσικό τρόπο από τα μυρμήγκια μέσα στο σπίτι

1. Χρησιμοποίησε φρέσκια μέντα

Μπορείς να αποτρέψεις την είσοδο μυρμηγκιών στο σπίτι σου, τοποθετώντας μια γλάστρα με μέντα δίπλα στην πόρτα. Η φύτευση μεγάλης ποσότητας μέντας έξω από την πόρτα δεν είναι μόνο βολικό για να έχεις αμέσως πρόσβαση σε φρέσκια μέντα για το τσάι ή το φαγητό σου, αλλά θα αποτρέψει επίσης τα μυρμήγκια να εισχωρήσουν στο σπίτι. Μισούν τη μυρωδιά.

2. Κάνε μια γραμμή με κιμωλία

Το να τραβήξεις απλώς μια γραμμή στο πάτωμα με κιμωλία λέγεται επίσης ότι βοηθάει στην απομάκρυνση των μυρμηγκιών. Η κιμωλία θα σταματήσει τα μυρμήγκια και θα τα ενθαρρύνει να γυρίσουν πίσω.

3. Σκόρπισε υπολείμματα καφέ

Κάνε τον πρωινό σου καφέ να πάει ακόμα πιο μακριά! Το κατακάθι του καφέ είναι γνωστό ότι κρατά μακριά τα μυρμήγκια. Δοκίμασε να πασπαλίσεις με το κατακάθι του καφέ καθαρές επιφάνειες, γύρω από μπολ και φυτά. Μπορείς επίσης να τα τοποθετήσεις σε περβάζια για να μην μπουν καθόλου.

4. Κάνε «οδοφράγματα»

Ακολούθησε τα ίχνη των μυρμηγκιών πίσω στη φωλιά τους για να μάθεις πού μπαίνουν και μετά γέμισε τυχόν ρωγμές με ταλκ. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γύρω από τις πόρτες και τα κουφώματα των παραθύρων. Βάλε ταλκ κάτω από τα σοβατεπί για να αποτρέψετε την είσοδο των μυρμηγκιών και να ξενοιάσεις. Συνιστά να φτιάξετε ένα μίνι «βουνό» από ταλκ σε τυχόν μικρά κενά και αυτό απλώς θα δημιουργήσει ένα φράγμα που οι ενοχλητικοί εισβολείς δεν θα μπορούν να περάσουν.

5. Καθάρισε από παντού τα εκτεθειμένα φαγητά (και τα ψίχουλα)

Αν θέλεις να απαλλαγείς από τα μυρμήγκια, το προφανές πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μην έχεις εκτεθειμένο το φαγητό. Αποθήκευσε τρόφιμα σε σημεία που κλείνουν αεροστεγώς και στη συνέχεια, σκουπίστε αμέσως τυχόν χυμένα τρόφιμα και ποτά (χωρίς να ξεχάσεις φυσικά να καθαρίσεις το εσωτερικό των ντουλαπιών και κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας).

6. Ψέκασε καθαριστικό τζαμιών και υγρό απορρυπαντικό

Ο συνδυασμός καθαριστικού τζαμιών με υγρό απορρυπαντικό ή σαπούνι πιάτων μπορεί να βοηθήσει να αποτρέψει τα μυρμήγκια από την είσοδο στο σπίτι σου, λένε οι ειδικοί. Τι κάνει; Αυτόματα αυτό το διάλυμα αφαιρεί το αρωματικό ίχνος φερομόνης που αφήνουν πίσω τους τα μυρμήγκια όταν περπατούν. Ψέκασε σε περιοχές όπου φαίνεται να συγκεντρώνονται ή να προέρχονται τα μυρμήγκια. Σκούπισε την περιοχή μετά τον ψεκασμό, αφήνοντας ελαφρά υπολείμματα.

7. Δοκίμασε μπαχαρικά που έχεις στην κουζίνα σου

Αν έχεις δοκιμάσει να τα μπλοκάρεις, αλλά συνεχίζουν να μπαίνουν μέσα στο σπίτι σου, χρησιμοποίησε στις πόρτες φυσικά αποτρεπτικά μέσα όπως αλάτι, κάρυ, πιπέρι και κανέλα. Εάν επιλέξεις να το κάνεις αυτό, να είσαι προσεκτική καθώς δεν θέλεις να μπει στη μύτη, το στόμα ή τα μάτια του κατοικίδιου ή του παιδιού σου. Για να διατηρήσεις τα ντουλάπια χωρίς μυρμήγκια, μούλιασε μερικές μπάλες από βαμβάκι σε αιθέρια έλαια μέντας ή εσπεριδοειδών και ρίξε τις στις γωνίες. Να χρησιμοποιείς ολόκληρα ξυλάκια κανέλας που μπορεί να έχεις τριγύρω, ή σκόνη κανέλας, για να κρατήσεις τα μυρμήγκια έξω από το σπίτι. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις βαζελίνη ή ταλκ για να επενδύσεις τις πόρτες.

8. Χρησιμοποίησε ένα φυσικό σπρέι κατά των μυρμηγκιών

Ένα φιλικό προς το περιβάλλον σπιτικό σπρέι κατά των μυρμηγκιών, φτιαγμένο με ένα μέρος ξίδι σε ένα μέρος νερό, είναι η πιο αποτελεσματική λύση. Τα σπιτικά σπρέι ελαίου λεμονιού και μέντας θα κάνουν επίσης καλό. Τα μυρμήγκια δεν μπορούν τις έντονες μυρωδιές, οπότε το ξύδι ή τα έλαια θα αποτρέψουν αυτούς τους εισβολείς να εισχωρήσουν στο σπίτι μια για πάντα. Οι έντονες μυρωδιές θα καλύψουν επίσης τα ίχνη της μυρωδιάς τους, με αποτέλεσμα να χάνουν την κατεύθυνση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχεις μυρμήγκια στο σπίτι σου; Δες 3 τρόπους για να τα αντιμετωπίσεις φυσικά

Παντού μυρμήγκια! 4 τρόποι να τα κρατήσεις μακριά