Ήξερες ότι για να πετύχει το κοκτέιλ πρέπει να χρησιμοποιήσεις «σωστό» πάγο; Πώς θα τον φτιάξεις

Ήξερες ότι για να πετύχει το κοκτέιλ πρέπει να χρησιμοποιήσεις «σωστό» πάγο; Πώς θα τον φτιάξεις

Από θρυμματισμένο μέχρι σπασμένο πάγο, παρακάτω θα βρεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να φτιάξεις τα πιο επιτυχημένα κοκτέιλ φέτος το καλοκαίρι.

Ο πάγος είναι ένα κρίσιμο συστατικό οποιασδήποτε συνταγής κοκτέιλ και πρέπει να του δώσεις εξίσου μεγάλη σημασία όσο στα ποτά, τους χυμούς, τα bitters και οτιδήποτε άλλο προσθέτεις στο ποτό σου.

Εάν δηλαδή αγοράσεις την πιο ακριβή και καλή βότκα που κυκλοφορεί στην αγορά για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, γιατί να τα χαλάσεις όλα χρησιμοποιώντας μπαγιάτικο ή θολό πάγο, που τον έχεις μήνες στην κατάψυξη;

Beach time! Πώς θα έχεις πάγο για περισσότερη ώρα στο ψυγειάκι σου

Μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του πάγου σε ένα κοκτέιλ είναι ο τρόπος που λιώνει και το διατηρεί σε ισορροπία με την κατάλληλη ποσότητα αραίωσης (και παράλληλα δροσερό!).

Εκτός από την ποιότητα του πάγου, το σχήμα του είναι επίσης σημαντικό: Εάν λιώσει πολύ γρήγορα, θα αποδυναμωθεί η γεύση.

Παρακάτω θα μάθεις τα πάντα για όλες τις μορφές πάγου και τον ρόλο που παίζει καθεμία από αυτές στην επιτυχία της παρασκευής κοκτέιλ (αν θέλεις να γίνεις μια εκπληκτική mixlologist!).

cocktail4.jpg

Πάγος σε κύβους

Τα παγάκια είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μεγάλες παγοθήκες, ώστε να πετύχεις αργή αραίωση.

Θρυμματισμένος πάγος

Ένα πολύ λεπτό, αφράτο σχήμα πάγου, ο θρυμματισμένος πάγος μπορεί να κάνει το κοκτέιλ σου λασπώδες. Ο θρυμματισμένος πάγος είναι τέλειος για δυνατά κοκτέιλ που χρειάζονται πολλή αραίωση, όπως το mint julep, το sherry cobbler και τα tiki cocktails.

Σπασμένος πάγος

Ο σπασμένος πάγος λιώνει γρηγορότερα από τα παγάκια σε κύβους και αραιώνει περισσότερο τα ποτά, γι’ αυτό και είναι ιδανικός σε ποτά όπως η Caipirinha και η Margarita.

Φλούδες πάγου

Οι φλούδες πάγου χρησιμοποιούνται συνήθως στην παρασκευή κοκτέιλ για να προσθέσουν μια έντονη θεατρικότητα και εντυπωσιασμό στα ποτά.

Πώς να φτιάξεις πάγο

Ξεκίνα χρησιμοποιώντας πόσιμο νερό (αποσταγμένο, φιλτραρισμένο, καθαρισμένο ή εμφιαλωμένο). Πειραματίσου με διάφορα μεγέθη πάγου, αλλά όσο πιο μεγάλο το μέγεθος τόσο το καλύτερο.

Πώς να διατηρήσεις τον πάγο φρέσκο

Να περιστρέφεις συχνά τις παγοθήκες σου και να τις κρατάς μακριά από κατεψυγμένα τρόφιμα με ισχυρά αρώματα όπως τα κατεψυγμένα ψάρια. Εάν το ψυγείο σου διαθέτει παγομηχανή, βεβαιώσου ότι διατηρείς τον πάγο φρέσκο ​​χρησιμοποιώντας πρώτα τα παλιότερα παγάκια.