Καλοκαιρινές διακοπές: Πώς θα νιώθεις προστατευμένη, όπου και αν βρεθείς

Καλοκαιρινές διακοπές: Πώς θα νιώθεις προστατευμένη, όπου και αν βρεθείς

Το καλοκαίρι είναι μία εποχή που φέρνει στην επιφάνεια την πιο ξέγνοιαστη και χαλαρή εκδοχή σου. 

Το καλοκαίρι είναι μία εποχή που φέρνει στην επιφάνεια την πιο ξέγνοιαστη και χαλαρή εκδοχή σου. Όσο έχεις τον καιρό «σύμμαχό» σου και η θερμοκρασία ακολουθεί την ίδια ανοδική πορεία με τη διάθεσή σου, τόσο λιγότερες είναι οι έγνοιες που σε περιτριγυρίζουν, ενώ οι περισσότερες από αυτές αφορούν στις καλοκαιρινές σου διακοπές.

Από τη μέρα που δήλωσες στο γραφείο το διάστημα που θα λείπεις σε καλοκαιρινή άδεια, μετράς τον χρόνο αντίστροφα για τη στιγμή που θα επιβιβαστείς σε κάποιο πλοίο, αφήνοντας πίσω σου τον θόρυβο της πόλης και τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Και επειδή περιμένεις διακαώς τις διακοπές σου και δεν θέλεις τίποτα να σου χαλάσει την πιο συναρπαστική περίοδο του χρόνου, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείς σοβαρά. Και ένα από αυτά είναι η προστασία σου.

Διότι μπορεί να έχεις μπει σε summer mode όμως, δεν ξεχνάς πως κατά τη διάρκεια των διακοπών σου, χρειάζεται να είσαι ακόμη πιο αυστηρή και σχολαστική με την προσωπική σου υγιεινή, για να παραμείνεις προστατευμένη, όχι μόνο από τον Covid-19, αλλά από τα μικρόβια και τα βακτήρια που υπάρχουν παντού, όπου και αν βρεθείς.

Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να αισθάνεσαι πάντα και παντού προστατευμένη, ώστε να απολαύσεις ξέγνοιαστη και χαλαρή τις διακοπές σου; Κι όμως, αρκεί να ακολουθήσεις τα tips που έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω, καθώς είναι αυτά που θα σε βοηθήσουν να «θωρακιστείς» από τα βακτήρια και τους ιούς.

Μην παραβλέπεις τους άγραφους και πολύτιμους «κανόνες» υγιεινής

Όσο πιο προστατευμένη νιώθεις κατά τη διάρκεια των διακοπών σου, τόσο περισσότερο θα απολαύσεις την παραμονή στον προορισμό σου. Διότι όταν δεν θα σε «τριβελίζει» το άγχος πως κάτι μπορεί να συμβεί, θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις περισσότερο την κάθε στιγμή. Και για να είσαι σίγουρη πως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι που θα διαταράξει την ηρεμία και την ανεμελιά των διακοπών σου, φρόντισε να μην παραβλέπεις τους πολύτιμους «κανόνες» προσωπικής υγιεινής, δηλαδή τις πιο αποτελεσματικές άμυνές σου ενάντια στα μικρόβια που σε περιτριγυρίζουν.

Το τακτικό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών (ειδικότερα πριν το φαγητό), η χρήση προστατευτικής μάσκας σε κοινόχρηστους χώρους που σου προκαλούν ανασφάλεια, η κάλυψη της μύτης και του στόματος με τον αγκώνα κάθε φορά που βήχεις ή φταρνίζεσαι, η χρήση προϊόντων με αντισηπτική δράση, είναι οι συνήθειες που σε κρατούν προστατευμένη και την ίδια στιγμή, υπενθυμίζουν στους γύρω σου πως προστατεύεις και εκείνους.

Επένδυσε σε έναν «σύμμαχο» που σου προσφέρει αποτελεσματική προστασία

Όταν βρίσκεσαι στον προορισμό των διακοπών σου, πηγαίνεις διαρκώς από το ένα μέρος στο άλλο, ενώ μέσα σε μία μέρα μπορεί να επισκεφθείς τρεις διαφορετικές παραλίες και να αλλάξεις περισσότερες από τέσσερις ξαπλώστρες και τραπέζια. Δεν χρειάζεται να είσαι, λοιπόν, μαθηματική διάνοια για να καταλάβεις πόσοι ακόμη έχουν μοιραστεί την ίδια ξαπλώστρα, την ίδια καρέκλα, το ίδιο τραπέζι με εσένα και να μπεις στη διαδικασία να «εξοπλίσεις» την τσάντα σου με ένα αντισηπτικό σπρέι, το οποίο με ένα ψέκασμα θα σου προσφέρει ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον, που θα σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα, όπως το δικό μας must για την προστασία, δηλαδή το Dettol Spray 2 σε 1 για χέρια και επιφάνειες.

Στο προτείνουμε διότι διαθέτει ένα ιδανικό μέγεθος που χωράει σε κάθε τσάντα, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε επιφάνεια, ακόμη και στα χέρια σου. Όλα αυτά ενώ δεν λεκιάζει τα υφάσματα και είναι δερματολογικά ελεγμένο. Στα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνεται το ότι χάρη στην ισχυρή σύνθεσή του, η οποία απλώνεται εύκολα και στεγνώνει αμέσως, μπορεί και εξουδετερώνει το 99,9% των βακτηρίων και των ιών, ενώ περιλαμβάνει εκχύλισμα αλόης, χαρίζοντας στα άκρα σου μία μοναδική απαλότητα.

Δώσε μεγαλύτερη προσοχή στα απλά αντικείμενα που αγγίζεις σχεδόν αυτόματα

Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως εκτός από τις ξαπλώστρες στην παραλία, τις καρέκλες, τους καναπέδες και τα τραπέζια στα καταστρώματα των πλοίων, τα εστιατόρια και τα μπαράκια, υπάρχουν πολλά ακόμη αντικείμενα με τα οποία έρχεσαι σε επαφή αυθόρμητα, σχεδόν αυτόματα, χωρίς να σκεφτείς την κίνηση που κάνεις. Πρόκειται για αντικείμενα που ακουμπούν πολλά χέρια καθημερινά, όπως πόμολα, βρύσες και διακόπτες, για αυτό ακριβώς πρέπει να είσαι πιο προσεκτική με αυτά.

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα σημεία που αποτελούν εστίες μικροβίων και μπορείς να τα απολυμάνεις, χρησιμοποιώντας το ισχυρό 2 σε 1 αντισηπτικό, πριν τα χρησιμοποιήσεις. Κι όμως, μία τόση μικρή και σύντομη κίνηση όπως ένα ψέκασμα με το αντισηπτικό σου σπρέι, είναι αρκετά αποτελεσματική για να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τη μέρα σου, χωρίς να αγχώνεσαι πως έχεις εκτεθεί σε βακτήρια και μικρόβια, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν την εξέλιξη των διακοπών σου.

Αν θέλεις φέτος το καλοκαίρι, λοιπόν, να ζήσεις τις πιο ξέγνοιαστες διακοπές, προσπάθησε να φροντίζεις όσο περισσότερο μπορείς την υγιεινή σου -και δη των χεριών σου- και μην παραλείψεις να προσθέσεις στη βαλίτσα ή την τσάντα σου, το αποτελεσματικό Dettol Spray 2σε1 για χέρια και επιφάνειες, δηλαδή το αντισηπτικό σπρέι που εξουδετερώνει τα μικρόβια και τα βακτήρια, όπου και αν βρίσκεσαι.