Πώς να προλάβεις τη σκόνη πριν εμφανιστεί στο σπίτι σου

Πώς να προλάβεις τη σκόνη πριν εμφανιστεί στο σπίτι σου

Αν και είναι αδύνατο να εξαλείψεις εντελώς τη σκόνη, μπορείς να επιβραδύνεις δραστικά το πόσο γρήγορα συσσωρεύεται στον χώρο σου, ακολουθώντας αυτές τις χρήσιμες συμβουλές.

Όσο μεγάλο ή μικρό, παλιό ή καινούργιο είναι το σπίτι σου, ένα πράγμα που αναπόφευκτα αντιμετωπίζεις είναι η σκόνη. Εμφανίζεται στην τηλεόραση, στα ράφια, στο πάτωμα, στα έπιπλα, στα φωτιστικά, παντού... Ωστόσο υπάρχουν τρόποι να την προλάβεις πριν εμφανιστεί, αντί να καθαρίζεις κάθε μέρα όλα τα παραπάνω σημεία του σπιτιού σου.

Υπάρχουν μερικά απλά και εύκολα tips για να ελαχιστοποιήσεις τη σκόνη στον χώρο σου, όπως η τακτική αλλαγή φίλτρων αέρα και η αγορά ενός ιονιστή.

Πώς θα διώξεις τα μυρμήγκια με φυσικά υλικά που έχεις στο σπίτι

#1. Τακτική αλλαγή φίλτρων αέρα

Είτε το σπίτι διαθέτει σύστημα κεντρικής θέρμανσης και ψύξης είτε χρησιμοποιείς μονάδες παραθύρων, τα φίλτρα αέρα των συσκευών σου θα πρέπει να αλλάζονται τακτικά. Συνιστάται να αλλάζεις το φίλτρο αέρα κάθε τρεις μήνες για να μειώσεις την ποσότητα της σκόνης στο σπίτι σου.

#2. Τακτική αλλαγή των κλινοσκεπασμάτων

Τα κλινοσκεπάσματα μπορεί να είναι η κύρια αιτία σκόνης στο σπίτι. Αυτό συμβαίνει επειδή τα σεντόνια, οι παπλωματοθήκες και οι μαξιλαροθήκες μαζεύουν σκόνη και αυτά τα σωματίδια μεταφέρονται σε όλο το δωμάτιο σε κάθε τίναγμα. Για να μην συμβεί αυτό, οι ειδικοί συνιστούν να αλλάζεις τα κλινοσκεπάσματα κάθε 2-3 ημέρες.

#3. Αγόρασε έναν ιονιστή/καθαριστή αέρα

Ο ιονιστής καθαρίζει την ατμόσφαιρα του σπιτιού μειώνοντας τους ρύπους του, που περιλαμβάνουν τη σκόνη. Αν και ένας καθαριστής αέρα δεν μπορεί να αφαιρέσει εντελώς τη σκόνη, μπορεί να βοηθήσει στη μείωσή της μέσα στον χώρο, καθώς την παγιδεύει τη σκόνη πριν προλάβει να συσσωρευτεί σε επιφάνειες του σπιτιού.