Πώς θα διώξεις τα μυρμήγκια με φυσικά υλικά που έχεις στο σπίτι

Πώς θα διώξεις τα μυρμήγκια με φυσικά υλικά που έχεις στο σπίτι

Το diy απωθητικό θα εξαφανίσει αποτελεσματικά τα ανεπιθύμητα ζωύφια από το χώρο σου.

Μπορεί το καλοκαίρι να οδεύει προς το τέλος του όμως ένα από τα μεγαλύτερα (και πιο ενοχλητικά) προβλήματα του νοικοκυριού εξακολουθεί να μας απασχολεί. Αυτό δεν είναι άλλο από την εμφάνιση των μυρμηγκιών. Τους θερινούς μήνες που η θερμοκρασία ανεβαίνει, τα ζωύφια κάνουν την εμφάνισή τους σε κουζίνες, κρεβατοκάμαρες, κήπους και μπαλκόνια.

Στην αγορά υπάρχει πληθώρα εντομοαπωθητικών ωστόσο δεν είναι η καλύτερη λύση για την υγεία μας αφού περιέχουν πολλά επιβλαβή συστατικά. Στόχος να τα κρατήσουμε μακριά από το σπίτι με φυσικές, απλές και οικονομικές λύσεις.

Το κόλπο για να ξεφλουδίσεις ένα αυγό μέσα σε ένα ποτήρι νερό

3 φυσικά απωθητικά μυρμηγκιών

Ο Mark Smithson, Διευθύνων Σύμβουλος της Marks Electrical, ανέφερε στο express.co.uk: «Τα λεμόνια είναι μια εξαιρετική επιλογή για να διώξετε τα μυρμήγκια».

Η διαδικασία είναι απλή: Μόλις εντοπίσεις τα μυρμήγκια, πάρε λίγη φλούδα λεμονιού και τοποθετήσέ την κοντά τους. Τα μυρμήγκια μισούν τη μυρωδιά του λεμονιού και σταδιακά θα απομακρυνθούν.

Τα λεμόνια έχουν ένα όξινο έλαιο που είναι τοξικό για τα μυρμήγκια και διαταράσσει τα ίχνη της μυρωδιάς που αφήνουν στα άλλα μυρμήγκια. Δεν τα σκοτώνει, απλώς τα απομακρύνει. Ο ειδικός συνέχισε: «Λόγω της περιεκτικότητάς της σε ανθρακικό ασβέστιο, η κιμωλία είναι επίσης μια καλή λύση για να διώξεις τα μυρμήγκια από την κουζίνα.

Το επιτραπέζιο αλάτι είναι μια ακόμη επιλογή για να εξαφανίσεις τα μυρμήγκια από τον χώρο σου. Ανέμειξε αλάτι με ζεστό νερό και τοποθέτησέ το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψέκασε καλά γύρω από την κουζίνα και σε άλλα προβληματικά σημεία.

Τέλος, η μυρωδιά της μέντας απωθεί τα μυρμήγκια και τα κρατά μακριά για αρκετό καιρό. Το αιθέριο έλαιο μέντας είναι πολύ οικονομικό και θα το βρεις εύκολα στην αγορά. Ρίξε 10 με 15 σταγόνες ελαίου μέντας σε μια κούπα νερό. Τοποθέτησε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψέκασε στις προβληματικές περιοχές.

DIY φυσικό απωθητικό

Θα χρειαστείς: 1/4 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι βότκα
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου (tea tree oil)
7 σταγόνες αιθέριο έλαιο εσπεριδοειδών (πορτοκάλι, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, κλπ)
1-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο γαρίφαλου
Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και ρίξτε τα σε ένα μικρό μπουκάλι ψεκασμού. Ανακίνησε καλά το μπουκάλι και ψέκασε στα σημεία που έχεις παρατηρήσει ότι προσελκύουν τα μυρμήγκια.

Πηγή κεντρικής: pexels.com