Αν έκοψες ή άλεσες τις φράουλες υπάρχει λύση για να μη χαλάσουν

Τσακιρίδου Χριστίνα
Αν έκοψες ή άλεσες τις φράουλες υπάρχει λύση για να μη χαλάσουν

Πώς θα αποθηκεύσεις τις κομμένες ή τις αλεσμένες φράουλες για να παραμείνουν φρέσκες.

Διανύουμε την ωραιότερη εποχή του χρόνου η οποία είναι ταυτισμένη με ένα από τα πιο δημοφιλή και γευστικά φρούτα...τις φράουλες!

Δροσερές, απολαυστικές και πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, οι φράουλες είναι η καλύτερη προσθήκη στο ανοιξιάτικο διατροφολόγιό σου, καθώς έχουν ελάχιστες θερμίδες και πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.

Αρκετές από εμάς δεν γνωρίζουν πώς να αποθηκεύσουν σωστά τις φράουλες στο ψυγείο με αποτέλεσμα να μουχλιάζουν σε λίγες μόνο ημέρες μετά την αγορά τους.

Στύβεις το λεμόνι εντελώς λάθος και αυτό είναι το κόλπο του TikTok που θα σου αλλάξει τη ζωή

Πώς θα αποθηκεύσεις τις κομμένες ή τις αλεσμένες φράουλες για να παραμείνουν φρέσκες

Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι αποθήκευσης είναι οι εξής: α) Πλύσιμο και αποθήκευση σε αεροστεγές δοχείο

Φρόντισε να πετάξεις τυχόν χαλασμένες φράουλες και απόφυγε να κόβεις τα φύλλα τους.

β) Πλύσιμο και αποθήκευση σε ένα δοχείο με χαρτοπετσέτες

Σκούπισέ τες πολύ καλά με χαρτί κουζίνας ώστε να φύγει η υγρασία.

γ) Πλύσιμο με νερό και ξύδι και αποθήκευση σε γυάλινο δοχείο

Για τις κομμένες φράουλες ακολούθησε την παρακάτω μέθοδο: Τύλιξε τις φράουλες με μια μεμβράνη τροφίμων (ή αλουμινόχαρτο) και αποθήκευσέ τες για 3-4 ημέρες στο ψυγείο.

Το «μυστικό συστατικό» για την πιο αφράτη ομελέτα που θα φτιάξεις ποτέ μαθεύτηκε στο TikTok

Για τις αλεσμένες φράουλες δοκίμασε την παρακάτω μέθοδο: Αποθήκευσε τον πουρέ φράουλας σε αεροστεγές δοχείο το οποίο θα τοποθετήσεις στο ψυγείο. Κατανάλωσέ τον ιδανικά σε 3-5 ημέρες με τα αγαπημένα σου σνακ όπως γιαούρτι, δημητριακά, κέικ κ.ά.

Το εκπληκτικό κόλπο ενός σεφ για να μαγειρεύει πατάτες σαν ψητές μέσα σε 10 λεπτά- χωρίς φούρνο

Πόσο καιρό αντέχουν οι φράουλες στην κατάψυξη;

Εννοείται πως μπορείς να καταψύξεις τις φράουλες και να τις ξεπαγώνεις όποτε εσύ το επιθυμείς. Τοποθέτησέ τες σε ένα αεροστεγές δοχείο και φρόντισε να τις καταναλώσεις μέσα στους επόμενους 10-12 μήνες.

Για να τις ξεπαγώσεις, μετέφερέ τες στο ψυγείο για 5-6 ώρες ή βύθισέ τες για λίγα λεπτά σε χλιαρό νερό.

Πηγή κεντρικής: pexels.com