Αυτό είναι το hack με το οποίο το μαρούλι θα παραμείνει τραγανό και φρέσκο για έξι εβδομάδες

Αυτό είναι το hack με το οποίο το μαρούλι θα παραμείνει τραγανό και φρέσκο για έξι εβδομάδες
Pexels

Το μαρούλι δεν διαρκεί ποτέ πολύ, αλλά σύμφωνα με μία ειδικό, θα μπορούσαμε να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής του έως και έξι εβδομάδες, αν αφιερώσουμε χρόνο για να το αποθηκεύσουμε σωστά.

Το να πετάμε τα «στενοχωρημένα» μαρούλια ανήκει πλέον στο παρελθόν. Καθώς οι εποχές αλλάζουν και ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, πολλοί από εμάς έχουμε ήδη αρχίσει να αντικαθιστούμε τα χορταστικά μαγειρευτά του χειμώνα με νόστιμες και τραγανές σαλάτες. Η βάση κάθε καλής σαλάτας είναι το μαρούλι, αλλά για τους περισσότερους από εμάς, θα πρέπει να τρώμε το φυλλώδες λαχανικό κάθε μέρα για να το εξαντλήσουμε προτού γίνει μούσκεμα και χαλαρό, καθώς έχει πολύ μικρή διάρκεια ζωής.

Ωστόσο, σύμφωνα με μία ειδικό στην αποθήκευση τροφίμων, υπάρχει ένας τρόπος για να εξασφαλίσουμε ότι το μαρούλι μας διαρκεί για εβδομάδες και όχι για λίγες μόνο ημέρες. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το αποθηκεύσουμε σωστά πριν το βάλουμε στο ψυγείο.

Μαγειρεύεις λάθος τον σολομό και αυτό είναι το hack που θα δώσει «ένταση» στο πιάτο σου

Η Amy Cross, η οποία διδάσκει τους ανθρώπους να εξοικονομούν χρήματα από τις αγορές τροφίμων στον ιστότοπό της The Cross Legacy, δήλωσε: «Φαίνεται ότι όταν αγοράζετε μια μεγάλη ποσότητα μαρουλιού από το κατάστημα, τουλάχιστον ένα από αυτά είναι καταδικασμένο να πεθάνει (ή τουλάχιστον να ξεκινήσει η διαδικασία) πριν προλάβετε να το χρησιμοποιήσετε. Συχνά, αυτά τα κακά φύλλα τείνουν να μεταδίδουν την αγάπη τους και σε άλλα κομμάτια μαρουλιού, και τότε είναι ένας αγώνας δρόμου ενάντια στο χρόνο για να φάτε αυτό το μαρούλι».

Για να δώσουμε στο μαρούλι μας τις καλύτερες πιθανότητες να επιβιώσει έως και έξι εβδομάδες, θα πρέπει πρώτα να μουλιάσουμε τα φύλλα σε ένα διάλυμα νερού με μικρή ποσότητα λευκού ξιδιού, καθώς αυτό βοηθά στην απομάκρυνση των βακτηρίων και της βρωμιάς. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι να κόψουμε την άκρη του μαρουλιού και να πλύνουμε καλά το λαχανικό κάτω από μια τρεχούμενη βρύση, πριν το βυθίσουμε σε ένα μπολ γεμάτο με νερό και περίπου 60 ml ξύδι.

Διατήρησε τα μήλα φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με το ιδιοφυές hack του 1700

Το μαρούλι μας θα πρέπει να μουλιάσει σε αυτό το μείγμα για περίπου δύο λεπτά. Στη συνέχεια, θα πρέπει να βγάλουμε τα φύλλα και να τα ξεπλύνουμε ξανά κάτω από τη βρύση για να απομακρύνουμε τυχόν βρωμιά που μπορεί να υπάρχει ακόμα στο λαχανικό. Η υγρασία είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για τη γρήγορη αλλοίωση του μαρουλιού οπότε το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι να βεβαιωθούμε ότι τα φύλλα είναι εντελώς στεγνά πριν τα αποθηκεύσουμε. Για να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει απλώς να απλώσουμε τα φύλλα σε μια χαρτοπετσέτα για μερικές ώρες.

Το «μυστικό συστατικό» για την πιο αφράτη ομελέτα που θα φτιάξεις ποτέ μαθεύτηκε στο TikTok

Μόλις το μαρούλι στεγνώσει εντελώς, το αποθηκεύουμε σε ένα γυάλινο δοχείο. Το γυαλί είναι πιο ανθεκτικό στις μεταβολές της θερμοκρασίας σε σχέση με το πλαστικό, γεγονός που βοηθά στη διατήρηση της φρεσκάδας των τροφίμων. Στη συνέχεια, τοποθετούμε μια χαρτοπετσέτα ή ένα πανί στο εσωτερικό του δοχείου, το οποίο θα βοηθήσει να συλλέξουμε τυχόν υπερβολική υγρασία -κι έτσι το μαρούλι μας θα διατηρηθεί για έως και έξι εβδομάδες.

Η Amy είπε σχετικά: «Το μαρούλι μπορεί να διατηρηθεί έως και έξι εβδομάδες. Ο μέσος όρος μου ήταν έξι εβδομάδες με αυτό το δοχείο όταν το δοκίμαζα. Μπορείτε να επιλέξετε να το βάλετε σε μια σακούλα με φερμουάρ και ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας, αλλά δεν θα διαρκέσει τόσο πολύ. Αξίζει τον επιπλέον κόπο για να ξέρουμε ότι έχουμε φρέσκο μαρούλι όποτε θέλουμε σαλάτα».

Το πανέξυπνο hack με το σέλερι που θα διατηρήσει το ψωμί περισσότερο

pexels-kai-pilger-1352199.jpg