Πως να προστατέψτε το σπίτι σας από τους ληστές;

Πως να προστατέψτε το σπίτι σας από τους ληστές;

Υπάρχουν κάποιοι εύκολοι τρόποι για να αισθάνεστε πιο ασφαλείς.

Η ασφάλεια στον προσωπικό χώρο είναι το πιο όμορφο συναίσθημα. Μιας και ζούμε "άγριους" καιρούς, καλό θα ήταν να προσέχουμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας και το σπίτι μας. Μερικές συμβουλές λοιπόν για να έχουμε όλοι μια πιο ποιοτική καθημερινότητα.

Συναγερμός: Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα μοντέλα συναγερμών ασφαλείας. Αγοράστε ένα αξιόπιστο (για να μη χαλάει με την πρώτη ευκαιρία) και τοποθετήστε το σε ένα όχι τόσο εμφανές σημείο για να μην καταστραφεί γρήγορα από τους διαρρήκτες.

Πόρτα ασφαλείας: Επενδύστε σε μια καλή και ασφαλή πόρτα για το σπίτι σας. Οι μεταλλικές, αν και πιο ακριβές, είναι σαφώς πιο αξιόπιστες από τις ξύλινες. Εφοδιάστε τες με διπλές και τριπλές κλειδαριές ασφαλείας, για να αυξήσετε το μέτρο της ασφάλειας.

Φως ανοιχτό: Αφήστε κάποιο φως ανοιχτό, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Απλά υπολογίστε να έχετε τοποθετήσει λάμπα οικονομίας για να μην έχετε και μεγάλο κόστος!

Κόσμος στο σπίτι: Μην αφήνετε το χώρο σας πολλές ώρες άδειο. Προφανώς και θα λείπετε για να είστε στη δουλειά σας ή σε κοινωνικές υποχρεώσεις, αλλά βρείτε ευκαιρίες για να περνάτε χρόνο και μέσα. Δε θέλετε να δίνετε δικαιώματα ότι το σπίτι σας είναι το "φάντασμα" της πολυκατοικίας.

Σκύλος ο φύλακας: Τα σκυλιά μπορούν να προφυλάξουν ένα σπίτι από ανεπιθύμητους επισκέπτες. Αν υπάρχει η δυνατότητα να κρατάτε ένα σκύλο στο σπίτι, τότε σίγουρα έχετε κάνει την καλύτερη δουλειά. Αρκεί βέβαια να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος για ένα πιθανό σχέδιο διάρρηξης.