Πως να διώξετε την οσμή από το τσιγάρο;

Πως να διώξετε την οσμή από το τσιγάρο;

Εξαφανίστε τη μυρωδιά του τσιγάρου από τα ρούχα, τα μαλλιά και τον προσωπικό χώρο.

Η μυρωδιά του τσιγάρου μπορεί να γίνει πολύ έντονη, ειδικά για κάποιον που δεν καπνίζει. Η νικοτίνη εισβάλλει στα μαλλιά, στα ρούχα, στην ατμόσφαιρα του χώρου και μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητική. Μικρά tips λοιπόν για αποφύγετε την ανεπιθύμητη οσμή.

Προσωπικός χώρος: Ανοίξτε τα παράθυρα ή τις πόρτες για όσο περισσότερη ώρα γίνεται. Αν είναι εφικτό, κάντε το για μια ολόκληρη μέρα. Αφού έχει αεριστεί ο χώρος, μπορείτε να ψεκάσετε με ένα ελαφρύ αποσμητικό χώρου (χωρίς ωστόσο να είναι πολύ έντονο). Εναλλακτικά μπορείτε να ρίξτε ξύδι σε ένα σκεύος με ζεστό νερό. Αφήστε το να διαλυθεί και τοποθετήστε το σε δωμάτιο που έχουν τη μυρωδιά του τσιγάρου.

Έπιπλα ή χαλί: Ρίξτε ένα ελαφρύ καθαριστικό ή σόδα καθαρισμού κατευθείαν πάνω στο έπιπλο ή στο χαλί και αφήστε το να στεγνώσει μέσα στο βράδυ. Σκουπίστε με την ηλεκτρική το χαλί ή το έπιπλο για να απομακρύνετε υπολείμματα.

Μαλλιά: Δυστυχώς η μυρωδιά από το τσιγάρο φεύγει με ένα πολύ καλό λούσιμο. Οπότε αυτό είναι κάτι που δεν μπορείτε να αποφύγετε!

Ρούχα: Βάλτε το ρούχο σε μια πλαστική σακούλα μαζί με δυο-τρία αρωματισμένα χαρτάκια ή σακουλάκια που περιέχουν αιθέρια ελέη. Αφήστε τα για μερικές ώρες και τα ρούχα θα μυρίζουν πολύ καλύτερα. Εναλλακτικά μπορείτε απλά να τα αερίσετε ή να τα πλύνετε.