Πώς να βάψετε μόνη σας το σπίτι σας

Γωγώ Φούντα
Πώς να βάψετε μόνη σας το σπίτι σας

Βγάλτε τον μικρό μάστορα από μέσα σας...

Το σπίτι σας θέλει επειγόντως βάψιμο αλλά τα οικονομικά σας δεν σας επιτρέπουν να προσλάβετε επαγγελματίες του είδους; Επιπλέον ζείτε μόνη σας και δεν έχετε ένα αντρικό χέρι να σας βοηθήσει; Μην ανησυχείτε... Το βάψιμο των τοίχων μπορεί να γίνει πολύ πιο απλό από όσο νομίζετε.

Αρχικά θα πρέπει να κάνετε μασκάρισμα. Δηλαδή την κάλυψη των επιφανειών που δε θέλετε να βαφτούν, πόρτες, ντουλάπια κτλ. Συνήθως γίνεται με ειδική ταινία που κολλάει και ξεκολλάει χωρίς να αφήνει κατάλοιπα στον τοίχο.

Στη συνέχεια, πάρτε λίγο στόκο και καλύψτε τυχόν ρωγμές που υπάρχουν. Απλώνετε τοπικά και στη συνέχεια αφαιρείτε προσεκτικά το στόκο που περισσεύει.

Σειρά έχει το βάψιμο. Αν θέλετε πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα και χρώμα που θα διαρκέσει περισσότερο πριν βάψετε τον τοίχο περάστε τον με αστάρι. Στη συνέχεια, ανακατέψτε το χρώμα με νερό, έτσι ώστε να μη βγει ούτε πολύ πηχτό ούτε πολύ αραιό. Κάντε με ένα μικρό πινέλο τις γωνίες και γενικά τις πιο δύσκολες επιφάνειες και τον υπόλοιπο τοίχο περάστε τον με ένα ρολό ή με κάποιο άλλο εργαλείο, τα οποία μπορείτε να βρείτε παντού στην αγορά.

Καλή επιτυχία...