Τα 2 top tips της παραλίας: Πώς να διατηρήσετε τα αναψυκτικά σας δροσερά χωρίς ψυγείο και πώς να διώξετε μακριά τις σφήκες

Τα 2 top tips της παραλίας: Πώς να διατηρήσετε τα αναψυκτικά σας δροσερά χωρίς ψυγείο και πώς να διώξετε μακριά τις σφήκες

Δυο tips που θα σας λύσουν τα χέρια και θα απολαύσετε τις βουτιές σας χωρίς ενοχλήσεις!

Το σενάριο σας θέλει τελευταία στιγμή να αποφασίζετε να πάτε παραλία για μια βουτιά! Φτιάχνετε τσάντα, παίρνεται αναψυκτικά και νερό αλλά συνειδητοποιείτε ότι δεν έχετε το ψυγειάκι που θα τα διατηρήσει δροσερά. Η λύση κρύβεται στο μπαλκόνι!

Πάντα έχουμε δυο πήλινες γλάστρες που έχουν μείνει άδειες αφού το λουλούδι που μας έκαναν δώρο δεν κατάφερε να επιβιώσει. Το γλαστράκι όμως το κρατήσατε με την πρόθεση να βάλετε κάποιο άλλο φυτό, κάτι που ευτυχώς, δεν κάνατε μέχρι εκείνη τη μέρα.

Και λέω ευτυχώς γατί με δυο πήλινες γλάστρες μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας ψυγείο!

Κλείνουμε με ένα βότσαλο την τρύπα της γλάστρας και βάζουμε στον πάτο της λίγη άμμο. Μετά βάζουμε την δεύτερη γλάστρα μέσα στην άλλη και το κενό που έχει δημιουργεί ανάμεσα στις δυο γλάστρες το γεμίζουμε με άμμο! Μόλις τελειώσουμε αυτό το στάδιο παίρνουμε παγωμένο νερό και το βάζουμε μέσα στο κενό. Η άμμος πρέπει να βραχεί καλά ενώ στο τέλος μουσκεύουμε με παγωμένο νερό μια πετσέτα και με αυτήν σκεπάζουμε τις γλάστρες!

Είναι αποδεδειγμένο ότι η θερμοκρασία που σημειώνεται μέσα στη γλάστρα μπορεί να αγγίξει τους 15 βαθμούς Κελσίου και έχετε αρκετό χώρο για να τοποθετήσετε τα αναψυκτικά σας!

Από την άλλη είναι να μην σου τύχει στην παραλία που θα πας και περιμένεις πως και πως να βάλεις το κορμί σου σε ξαπλώστρα και να αφεθείς στην αγκαλιά του Μορφέα, να εμφανιστούν σφήκες!

Όχι δεν χαλαρώνεις, όχι μπάνιο δεν κάνεις αλλά και τα νεύρα σου χτυπάνε κόκκινο αφού αναγκάζεσαι να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα για να αποφύγεις το επίπονο τσίμπημα.

Αν, λοιπόν, σας συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο, η λύση είναι απλή! Ελληνικός καφές! Μην πιείτε, μην τον σκορπίσετε στον αέρα απλά βάλτε μια μικρή ποσότητα σε ένα αλουμινόρχατο και με έναν αναπτήρα κάψτε τον! Ο καπνός απωθεί τις σφήκες και εσείς νομίζετε ότι έχετε συνδυάσει παραλία με...καφεκοπτείο!

Διαβάστε επίσης:

Πώς να πλύνετε σωστά το μαγιό σας!

Queen DIY: Stylish τσάντα παραλίας από πετσέτες μπάνιου

Σοκολατένιο μαύρισμα: Φτιάξε μόνη σου αντηλιακό λάδι, σε 2 λεπτά!