Πώς να διαλέξετε το σωστό στρώμα

Πώς να διαλέξετε το σωστό στρώμα

Θα χρειαστείτε: μερικές ώρες ύπνου και ένα κορμί (το δικό σας).

Παρότι ο σημαντικότερος παράγοντας είναι το προσωπικό γούστο τελικά το ιδανικό στρώμα καθορίζεται από τον σωματότυπο και τις προσωπικές συνήθειες του καθενός μας στον ύπνο. Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα αποτελούν ειδικές περιπτώσεις, παθολογικού ή ορθοπεδικού χαρακτήρα, στις οποίες θα πρέπει να συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας ώστε να μας καθοδηγήσει στην επιλογή του καταλληλότερου στρώματος για την πάθησή μας.

Η άνεση που παρέχει ένα στρώμα, προσδιορίζεται από το βαθμό σκληρότητάς του, αλλά είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό για τον καθένα, αφού αυτό που είναι άνετο για κάποιον μπορεί να μην είναι άνετο για κάποιον άλλο. Διαλέξτε το στρώμα σας με βάση τα δικά σας κριτήρια αφού πρώτα δοκιμάσετε αρκετούς τύπους ξαπλωμένοι στη στάση που συνήθως κοιμάστε. Το ιδανικό είναι το στρώμα να ακολουθεί πιστά τις καμπύλες του σώματος, να στηρίζει σωστά και να κρατάει την σπονδυλική στήλη στη φυσική της θέση.

Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να διαλέξετε εκείνον τον τύπο στρώματος που σας ταιριάζει καλύτερα και να δώσετε ιδιαίτερη σημασία και στην ανατομική συμπεριφορά του (σκληρό, ημίσκληρο, μαλακό). Σκεφτείτε πόσο χρόνο ξοδεύετε δοκιμάζοντας ρούχα και μην ντρέπεστε να ξαπλώνετε πάνω τους, να στριφογυρνάτε και να δοκιμάζετε τα στρώματα. Εκεί, άλλωστε, θα περάσετε ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής σας.