Tα πιο απλά tips για να συνεφέρεις το σπίτι σου μετά το χθεσινό σουαρέ

Ερμιόνη Σαρρή
Tα πιο απλά tips για να συνεφέρεις το σπίτι σου μετά το χθεσινό σουαρέ

Χριστούγεννα χθες και το σπίτι σου γέμισε με φίλους, συγγενείς και ίσως… παιδιά. Χορέψατε, φάγατε, τραγουδήσατε, ξαναφάγατε, είπατε τα αστειάκια σας και το σημερινό πρωινό σε βρίσκει κουκουλωμένη στον καναπέ με ένα σπίτι… αχούρι.

0e3c70ebc29effe9c210e800f410b911

Και τώρα τι κάνεις; Πώς το επαναφέρεις χωρίς όμως να καταναλώσεις και ιδιαίτερη ενέργεια; Γιατί, ποια έχει κουράγιο τέτοιες μέρες για δουλειές; Ουδεμία.

420e527adc1c5a5e3d4dbd8ed08ead63

Αρχικά, άνοιξε τα παράθυρα (ναι όσο κρύο και αν κάνει) και άφησε για 10 λεπτά τουλάχιστον τους χώρους του σπιτιού σου να αεριστούν. Μυρίζει ακόμα τσιγαρίλα, ας μην κρυβόμαστε.

Έπειτα, τοποθέτησε στο πλυντήριο όλα τα άπλυτα ποτήρια και πιάτα και όσο το περιμένεις να τελειώσει, ρίξε όλα τα σκουπίδια μέσα σε μαύρες σακούλες (αυτές των σκουπιδιών) και οδηγήσου προς τον κάδο. Ώρα να πάρεις και εσύ λίγο τον αέρα σου.

Bonus tip: Την επόμενη φορά σκέψου σοβαρά την επιλογή των πλαστικών πιάτων και ποτηριών.

Τέλος, βάλε στο on την ηλεκτρική σκούπα (επέμενε αρκετά πάνω στα χαλιά) και μην προσπεράσεις το σφουγγάρισμα. Εντάξει, αν ακόμα αντέχεις, με ένα απλό πανάκι καθάρισε τις ξύλινες επιφάνειες της κουζίνας και των τραπεζιών.

Τόσο απλά και μέσα σε 20 λεπτά (περίπου) το σπίτι σου θα ξαναβρεί τη χαμένη του αίγλη. Πότε είπαμε πως είναι το επόμενο πάρτι;