Πώς να μετατρέψεις το σαλόνι σου στον απόλυτο «ζεν» χώρο

Πώς να μετατρέψεις το σαλόνι σου στον απόλυτο «ζεν» χώρο

Μερικές απλές κινήσεις, αρκούν για να μετατρέψεις το σαλόνι σου σε ένα ακόμα πιο φιλόξενο και ζεστό μέρος χαλάρωσης. 

Το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας, ο πιο προσωπικός μας χώρος, στον οποίο νιώθουμε προστατευμένες από κάθε εξωτερική απειλή. Το σαλόνι μας, όπου περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας, είναι το μαγικό μέρος, που τα προβλήματά μας εξαφανίζονται, ενώ «βυθιζόμαστε» στον καναπέ μόνες ή με παρέα, με ένα βιβλίο ή με τους αγαπημένους μας… Πώς, όμως, μπορούμε να πάμε ένα βήμα παρακάτω και να το μεταμορφώσουμε στο απόλυτο ζεν σκηνικό; Μερικές απλές κινήσεις, αρκούν για να μετατρέψεις το σαλόνι σου σε ένα ακόμα πιο φιλόξενο και ζεστό μέρος χαλάρωσης. Ρίξε μια ματιά παρακάτω!

Επίλεξε έναν αναπαυτικό καναπέ σε παστέλ αποχρώσεις

saloni gand 2

Ο καναπές αποτελεί αναμφισβήτητα το κεντρικό κομμάτι κάθε σαλονιού. Πρέπει να είναι απολύτως αναπαυτικός και φυσικά ευρύχωρος, για να χωράει τόσο εσένα και τις στιγμές ξεγνοιασιάς που θέλεις να περάσεις με τον εαυτό σου, όσο και την παρέα σου, όταν έχεις όρεξη για διασκέδαση. Προκειμένου να πετύχεις ένα «χαλαρό» αποτέλεσμα επίλεξε παστέλ ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, που θα σε ηρεμήσουν και θα σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις. Ζεστό ροζ, γαλάζιο και μπεζ είναι μόνο μερικά από τα χρώματα με τα οποία μπορείς να πειραματιστείς για να πετύχεις το ιδανικό αποτέλεσμα και να δημιουργήσεις το απόλυτο σκηνικό χαλάρωσης… Αν έχεις στη διάθεσή σου αρκετό χώρο, τότε σου προτείνουμε έναν καναπέ γωνία, που θα κάνει πιο ζεστή στην ατμόσφαιρα και θα σε εμπνεύσει για κουκούνιγκ!

saloni gand 3

Εμείς, ξεχωρίσαμε τον πολύ ιδιαίτερο και αναπαυτικό Casablanca, για τη μοναδική αισθητική του και τα ιδιαίτερα πόδια στήριξης από μασίφ δρυ. Μπορείς να επιλέξεις τις διαστάσεις και τους χρωματισμούς του συγκεκριμένου, όπως και κάθε καναπέ της εταιρείας GAND με βάση τις ανάγκες του χώρου σου. Το καλύτερο όμως, είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την ποιότητα, καθώς η κατασκευή του γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρείας και θα έχεις γραπτή 15ετή εγγύηση. Έτσι, θα είσαι σίγουρη, ότι θα μπορείς να τον χαρείς για πολύ καιρό ακόμα!

Αν, πάλι, θέλεις έναν διθέσιο ή τριθέσιο καναπέ, κατασκευασμένο από ποιοτικά φυσικά υλικά, που ταιριάζει στο προσωπικό σου στυλ, αλλά και το budget σου, τότε μπορείς να βρεις πολλές ακόμη επιλογές εδώ.

Σε κάθε περίπτωση, ολοκλήρωσε τη διακόσμηση με μαξιλάρια και ριχτάρια σε γήινους τόνους, αλλά και μπαμπού ή ξύλινα διακοσμητικά που θα κάνουν το σαλόνι να μοιάζει πιο «χουχουλιάρικο». Φυσικά, ένα χαλί σε ουδέτερα χρώματα θα ζεστάνει το χώρο τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά!

Μετάτρεψε το σαλόνι σου σε μία μικρή «ζούγκλα»

saloni gand 4

Χαζεύοντας τους καναπέδες στη σελίδα της GAND, ανακαλύψαμε τη νέα τάση που επικρατεί στα μοντέρνα σαλόνια. Αυτή δεν είναι άλλη από τα φυτά! Σανσεβιέριες, παχύφυτα, καλαθέες, μονστέρες θα σε φέρουν λίγο πιο κοντά στη Φύση και θα σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις και να ξεφύγεις από τη φασαρία και το καυσαέριο της πολύβουης πόλης. Χαλάρωσε στα αναπαυτικά καθίσματα ενός σαλονιού Psatha, και προσπάθησε να αντιγράψεις τη minimal αισθητική που βλέπεις στη φωτογραφία. Τα εντυπωσιακά φυτά, οι ζεστές φυσικές αποχρώσεις, οι καθαρές γραμμές και τα ξύλινα τραπεζάκια, όπως για παράδειγμα το nature, θα μεταμορφώσουν το σπίτι σου σε ένα πραγματικό καταφύγιο…

Επίλεξε με προσοχή τον «θρόνο» σου

saloni gand 5

Αν θέλεις να κάνεις μία μικρότερη αλλαγή και να ανανεώσεις τον χώρο σου εύκολα και οικονομικά, τότε αξίζει να επενδύσεις σε μία cozy πολυθρόνα, που θα δώσει άλλο ύφος στη διακόσμηση, χωρίς να χρειαστεί να προσπαθήσεις!

Κάθε βασίλισσα, όπως εσύ, χρειάζεται έναν θρόνο, ακριβώς όπως τον έχει ονειρευτεί. Επίλεξε, χρωματισμούς, τύπους υφασμάτων και δημιούργησε την πολυθρόνα που ταιριάζει στις προσωπικές σου ανάγκες!

saloni gand 6

Τέλος, μην ξεχνάς ότι και ο φωτισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός γαλήνιου σκηνικού. Άσε ανοιχτές τις κουρτίνες, ώστε το φυσικό φως να διαχυθεί στον χώρο σου και να σε γεμίσει αισιοδοξία. Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις φωτιστικά δαπέδου, με θερμό φως, που θα κάνουν πιο «γλυκιά» την ατμόσφαιρα. Τα βράδια, μερικά κεριά μπορούν να κάνουν τη διαφορά, δημιουργώντας το ιδανικό κλίμα για να χαλαρώσεις!

Μπορείς να ανακαλύψεις περισσότερες προτάσεις, όπως και συνθέσεις καθιστικού, στη σελίδα της GAND που θα σε εμπνεύσει να δημιουργήσεις έναν όμορφο, μοντέρνο και λειτουργικό χώρο!