Είναι το ψυγείο ο «βασιλιάς» των οικιακών συσκευών;

Είναι το ψυγείο ο «βασιλιάς» των οικιακών συσκευών;

Σε κάθε χώρο του σπιτιού «δεσπόζει» και μία διαφορετική ηλεκτρική συσκευή. Η τηλεόραση στο καθιστικό, το πλυντήριο στο μπάνιο και, συνήθως, ο σταθερός υπολογιστής στο δωμάτιο.

Του Παναγιώτη Μαυραγάνη

Υπάρχει, ωστόσο, μία ηλεκτρική συσκευή, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εύκολα ως ο «βασιλιάς» όλων των οικιακών συσκευών και όχι μόνο της κουζίνας! Ο λόγος για το ψυγείο, το οποίο δεν «προστατεύει» μόνο την υγεία και την… τσέπη του καταναλωτή, αλλά ικανοποιεί και «φροντίζει» τις επιθυμίες μιας ολόκληρης οικογένειας, ενώ παράλληλα συμβάλλει και στην προστασία του περιβάλλοντος! Είναι, ίσως, η μόνη «επένδυση» σε ένα νοικοκυριό, που καταφέρνει να επιστρέψει στο ακέραιο την «αξία» της στο χρήστη, παρέχοντάς του περισσότερα οφέλη από αυτά της ψυχαγωγίας.

«Προστατεύει» την υγεία σας…

Η υγιεινή διατροφή ξεκινάει από το ψυγείο. Εκεί διατηρούνται τα τρόφιμα φρέσκα, με όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά, που είναι απαραίτητα για την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Τεχνολογίες, όπως τα συστήματα MultiAirFlow, FreshSense και VitaFresh pro στους ελεύθερους ψυγειοκαταψύκτες της Bosch, κατευθύνουν ήπια και ομοιόμορφα ρεύματα κρύου αέρα σε όλα τα επίπεδα της ψύξης και της κατάψυξης, βοηθώντας τα τρόφιμα να διατηρούν τη γεύση τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ χάρη στις βέλτιστες συνθήκες αποθήκευσης, τα αγαθά παραμένουν στην ιδανική κατάσταση βρώσης.

…και την τσέπη σας

Την ίδια στιγμή, οι ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες, που αξιοποιούνται στο ευέλικτο εσωτερικό και στα καινοτόμα συστήματα των ελεύθερων ψυγειοκαταψυκτών ενεργειακής κλάσης Α++ και Α+++, εκτός του ότι διατηρούν τα τρόφιμα φρέσκα, επιτρέπουν και τη μειωμένη κατανάλωση ρεύματος τουλάχιστον κατά 40% σε σχέση με τις συσκευές ενεργειακής κλάσης Α. Ενεργοποιώντας, μάλιστα, τη λειτουργία SuperCooling, που είναι διαθέσιμη σε ελεύθερους ψυγειοκαταψύκτες με 70 εκατοστά πλάτος της Bosch, τα τρόφιμα που μόλις έχετε αγοράσει ψύχονται πιο γρήγορα, χωρίς να χάσουν τη θερμοκρασία τους όλα τα προϊόντα που έχετε ήδη στο ψυγείο σας μέσα. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η σπατάλη ενέργειας, καθώς η λειτουργία απενεργοποιείται αυτόματα μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr