Το me time δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη και ήρθε η ώρα να γίνει βασική σου προτεραιότητα!

Το me time δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη και ήρθε η ώρα να γίνει βασική σου προτεραιότητα!

Η Μάτα Λίτου μιλάει για τη σημασία του να δημιουργείς χρόνο για εσένα, ακόμη και όταν δεν υπάρχει.

Ανέκαθεν ήμουν εργασιομανής. Σε βαθμό που, όταν επέστρεφα από το γραφείο στο σπίτι, θα άνοιγα το laptop για να κάνω μία σύντομη -ή εκτενή- αναζήτηση σχετικά με το τι θέμα θα αποτελούσε την έμπνευση της επόμενης ημέρας. Βλέπεις, ήθελα να είμαι λίγο μπροστά και να μην αγχώνομαι στο day to day, αν κάτι προέκυπτε και με άφηνε πίσω στο πρόγραμμα.

Η εργασιομανία μου δεν περιοριζόταν, βέβαια, αποκλειστικά στο καθαρά επαγγελματικό κομμάτι, αφού μόλις η οθόνη του laptop έκλεινε, έψαχνα να δω με τι άλλο «έπρεπε» να ασχοληθώ. Δηλαδή, με όλες τις δουλειές του σπιτιού που… παραμόνευαν να γυρίσω από το γραφείο, να ανοίξω την πόρτα και μου ζητούσαν σιωπηλά, αλλά επιτακτικά να τους αφιερώσω τον χρόνο που (δεν) είχα.

Το χειρότερο από όλα; Εκείνος ο τεράστιος «πύργος» από ρούχα που ξεχείλιζαν αριστερά και δεξιά και που, όταν τελείωνα με το σιδέρωμά τους, ένιωθα πια εξαντλημένη, σωματικά και ψυχικά, αφού όχι μόνο πονούσα στο χέρι και στη μέση μου, αλλά έκλεινα άλλη μία μέρα χωρίς να έχω κάνει απολύτως τίποτα για εμένα. Να κάτσω να συνεχίσω το βιβλίο που αγόρασα. Να απολαύσω μία ταινία. Να ακούσω λίγη μουσική. Τίποτα. Ώσπου γνώρισα το Braun Σύστημα Σιδερώματος CareStyle 5 και μου έδειξε ότι πάντα υπάρχει λύση, ακόμα και στο μεγαλύτερο «αδιέξοδο». Και επέλεξα συγκεκριμένα Braun γιατί από τότε που τη γνώρισα, άλλαξε η ζωή μου. Βλέπεις, δεν είναι μόνο η δύναμη του ατμού που εξαφανίζει τη στοίβα με τα ρούχα μου, είναι και η πλάκα 3D. Αυτό είναι που δεν μπορώ να ξεπεράσω.

1656920922011-58974347-image003.jpg

Η σημασία του να δημιουργείς χρόνο για εσένα, ακόμη και όταν δεν υπάρχει

Αν με ρωτούσες πριν λίγο καιρό αν πιστεύω στον έρωτα με την πρώτη ματιά, η απάντηση θα ήταν ένα κατηγορηματικό «όχι». Διότι πολύ απλά πιστεύω ότι τα πράγματα χρειάζονται τον χρόνο τους και ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι με το «καλησπέρα». Με το Braun CareStyle 5 Σύστημα Σιδερώματος IS 5155 όμως, έγιναν με το «καλημέρα», καθώς εκείνο το πρωί του Σαββάτου που έφτασε στα χέρια μου, ήταν καθοριστικό για την καθημερινότητά μου σε κάθε επίπεδο.

Το κατάλαβα δύο μόλις λεπτά αφότου το έβαλα στην πρίζα -γιατί μόνο τόσο χρειάζεται για να ζεσταθεί- και ήδη από το πρώτο ρούχο με το οποίο δοκίμασα την αποτελεσματικότητα του νέου μου αποκτήματος. Ένα ιδιαίτερα εκνευριστικό πουκάμισο με λεπτό ύφασμα που είχε γίνει ο μεγαλύτερος «βραχνάς» μου βρέθηκε κάτω από το σίδερο και κανένα σημείο δεν χρειάστηκε περισσότερο από ένα πέρασμα για να σιδερωθεί άψογα. Το ίδιο και το μακρύ καλοκαιρινό φόρεμα που με τα επίπεδα υφάσματος και τους φραμπαλάδες, με έκανε συχνά να μην θέλω καν να το φορέσω, αν έπρεπε κάθε φορά να περνάω την ίδια ταλαιπωρία.

1656920939401-764708088-image007.jpg

Όμως, η ανασηκωμένη πλάκα FreeGlide 3D που δεν κολλάει πουθενά, περνάει επάνω από όλα τα εμπόδια -σούρες, βολάν, τσέπες, ραφές, φερμουάρ- και σιδερώνει ακόμα και προς τα πίσω, κάνοντας έτσι το σιδέρωμα και των πιο δύσκολων ρούχων «παιχνιδάκι». Και όλα αυτά χωρίς να νιώθω σωματική δυσφορία, διότι ο εργονομικός του σχεδιασμός δεν προσθέτει περιττό βάρος στο χέρι -αλλά και χωρίς να χρειάζεται να γεμίζω κάθε λίγο το δοχείο με νερό, καθώς η περιεκτικότητά του είναι υπεραρκετή.

Βρίσκοντας τη «χρυσή τομή» σε κάθε «πρέπει» στο καθημερινό πρόγραμμα

Συνέχισα, λοιπόν, να σιδερώνω. Τελείωσα με τον τεράστιο όγκο των ρούχων που είχε μαζευτεί μέσα στην εβδομάδα και με το τρέξιμο της εργασίας δεν είχα προλάβει να τακτοποιήσω και κοίταξα την ώρα. Με το Braun CareStyle 5 Σύστημα Σιδερώματος IS 5155, ολοκλήρωσα την πιο απαιτητική δουλειά του σπιτιού στον μισό χρόνο από αυτόν που χρειαζόμουν πριν. Απλά συγκίνηση. Όταν κάθισα για λίγο στον καναπέ και το συνειδητοποίησα, κατάλαβα πως τελικά το αδιέξοδο δεν είναι παρά ένας δρόμος που ακόμη δεν έχω βρει.

image009.jpg

Αυτό το μότο πήρα την απόφαση να εφαρμόσω και στις υπόλοιπες δουλειές του σπιτιού και έτσι, βρήκα τη «χρυσή τομή» σε κάθε «πρέπει». Όπως το ότι κάθε πιάτο πλένεται με το που τοποθετείται στον νεροχύτη για να μη δημιουργείται ένα «βουνό» ή το ότι κάθε ρούχο βγαίνει και μπαίνει στην ντουλάπα ακριβώς στη θέση του, για να μην επικρατεί η πλήρης αποδιοργάνωση.

Το αποτέλεσμα ήταν ξαφνικά να έχω τον διπλάσιο ελεύθερο χρόνο για εμένα. Έβαλα στο πρόγραμμα απογευματινές βουτιές στη θάλασσα παρέα με ένα βιβλίο. Άρχισα να κλείνω εισιτήρια σε θερινούς κινηματογράφους για να παρακολουθώ τις ταινίες που θέλω μεγαλοπρεπώς. Συνέχισα, επιτέλους, εκείνη τη δραματική ιστορία που είχα αρχίσει να γράφω και κάπου στην πορεία παραμερίστηκε. Έχω πλέον χρόνο να ξαπλώσω στον καναπέ, να κλείσω τα μάτια και να μην κάνω τίποτα. Μετά από πολύ καιρό, νιώθω καλά με τον εαυτό μου, κάτι που είχε καιρό να συμβεί μέσα στη δίνη της καθημερινότητας.

image011.jpg

Και όλα αυτά χάρη σε μία προσθήκη στο σπίτι μου, σε έναν tech «σύμμαχο» για τις δουλειές του σπιτιού που μου έδειξε ότι πάντα υπάρχει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα, αρκεί να ξέρεις πού να την ψάξεις.

#meTimeΤΩΡΑbyBRAUN