Έπιπλα για ερωτευμένους!

Έπιπλα για ερωτευμένους!

Που θα σας κρατούν αγκαλιά σε στιγμές χαλάρωσης

Το ξέρατε πως υπάρχουν έπιπλα που έχουν σχεδιαστεί για να 'τονώνουν' τη σχέση σας; Δεν είνει υπέροχο να χαλαρώνετε με το έτερό σας ήμισυ χωρίς να αποχωρίζεστε ο ένας τον άλλον; Το καλοκαίρι είναι η εποχή των ερωτευμένων, μπορεί οι μέρες να είναι καυτές με τις υψηλές θερμοκρασίες, η ατμόσφαιρα αποπνικτική, τίποτα όμως δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο να αναδειχτεί αυτή η τόσο γοητευτική εποχή που μαίνεται με πλήρη ισχύ.

Όσο για το μικρά λειτουργικά θέματα που προέκυπταν από τις αγκαλίτσες σε μονή πολυθρόνα ή τον ύπνο που επιβάλλει να κουλουριάζεται ο ένας στην αγκαλιά του άλλου, λύθηκαν(!), χάρη στις ευφάνταστες ιδέες των σχεδιαστών. Ιδού μερικά από τα πιο γνωστά ή πιο πρωτότυπα!

-Τα ξαναβρήκατε μετά από χωρισμό; Ιδανική για εσάς η Occasional Loveseat από τον Chris Held που θα σας θυμίζει πως ίσως μαζί να είστε άβολα καμιά φορά αλλά είστε καλύτερα από ό, τι μόνοι!

-Ο θρυλικός καναπές Bocca σχεδιάστηκε από τον Salvador Dalí. Με βάση τα χείλη της Mae West, δεν ήταν παρά ένα κομμάτι που δημιούργησε για ένα ολόκληρο δωμάτιο. Αυτή η ανανεωμένη έκδοση δημιουργήθηκε από το Studio 65 στις αρχές της δεκαετίας του '70 ως αφιέρωμα στον Νταλί και είναι εμπνευσμένο από τα ρουμπινί κόκκινα χείλη της Marilyn Monroe.

-Ο Βούλγαρος Ilian Milinov, σχεδίασε μία μίνιμαλ διπλή πολυθρόνα που επιτρέπει στο άλλο σας μισό να καθίσει στα πόδια σας, χωρίς να κουράζεστε όση ώρα και αν είναι στην αγκαλιά σας. Το ίδιο σκέφτηκε ο Markus Krauss με την Sway Rocking Chair -την κουνιστή πολυθρόνα για δύο που μπορεί να σας κρατήσει και τους δύο, είτε αντικρυστά είτε δίπλα δίπλα!

-Στα σοκάκια της Βενετίας υπάρχει μία κούνια σαν κέλυφος σε σχήμα καρδιάς, με σκοπό να φιλοξενήσει ρομαντικά ζευγάρια! Ονομάζεται Lovers in the Air από τον Victor Aleman και μπορεί να μπει τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους!

-Ένα ζευγάρι από το Δελχί της Ινδίας αποφάσισε να δημιουργήσει μία φλούο, πρακτική καρέκλα για δύο- τηνSweetheart Lovers’ Chair από τους Paul Sandip και Suhasini Paul.

-Αν σας αρέσει να τα λέτε άνετα και αντικρυστά μια καλή επιλογή είναι η AJ Double Chair από τον Makemei σε έντονο πορτοκαλί και με εργονομικό σχεδιασμό.

-Μια διπλή κασμιρένια πολυθρόνα- η Cashmere Lovers Chair, σας κρατά έξτρα ζεστούς το χειμώνα ενώ η ψάθινη Moebius Double Armchair από τον Gaëtan Van de Wyer αναλαμβάνει το ίδιο, ενώ σας επιτρέπει να ξαπλώσετε ο ένας απέναντι στον άλλο.

-Εντυπωσιακή και άνετη η Acapulco Chair για Δύο από τον Pedro Reyes με υφασμάτινες ίνες σε φωτεινά χρώματα!

-Φυσικά δεν λείπει μία ιδέα με υπογραφή ελληνική από τον δικό μας Κωνσταντίνο Πάμπορη, ο οποίος χρησιμοποίησε το πλεξιγκλάς για να δημιουργήσει δύο καρέκλες που δεν στηρίζονται αν δεν είναι ενωμένες, αποκλειστικά για ανθρώπους που αγαπιούνται! Μια σχέση είναι δυνατή μόνο όταν υπάρχει εξάρτηση. Τα στοιχεία που εισάγει η εξάρτηση στη σχέση είναι «πίστη» και «κίνδυνος». Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, η μία από τις δύο καρέκλες έχει ένα πόδι στη μία πλευρά, γεγονός που την καθιστά εξαρτημένη από την άλλη. Από τη στιγμή που γινόμαστε εξαρτημένοι από κάτι, αρχίζουμε να μιλάμε αυτόματα για την ισχύ!

-Συνεχίζουμε με κρεββάτια για δύο, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, όπως το πολυλειτουργικό κρεβάτι για εραστές από τους Chris & Ruby για να περνάτε περισσότερη ώρα μαζί στο κρεβάτι κάνοντας περισσότερες δουλειές.

-Αγαπήσαμε το στρώμα αγκαλιά, με τις ειδικές εγκοπές που δίνει τη λύση, για τα χέρια που προεξέχουν για να κοιμάστε κουλουριασμένοι αγκαλιά χωρίς να μουδιάζουν τα άκρα σας από το βάρος του άλλου!

-Ένας καναπές με διαφορετική σκληρότητα (Curb Couch for Lovers Who Never Agree από τον Karlijn Kuipers), έχει σκοπό να ικανοποιήσει δύο γούστα για ανθρώπους που δεν θέλουν να αποχωρίζεται ο ένας τον άλλον.

-Μία διαφορετική και όχι πολύ άνετη αλλά σίγουρα διαφορετική ιδέα είναι το παγκάκι Make-Out Pod από τον Nacho Carbonell, σχεδιασμένο για να μπορούν να φιλιούνται ανενόχλητοι όσοι ντρέπονται να το κάνουν δημοσίως.

-Τέλος μας κέρδισε και η Swingers Chair από τον Neulhae Cho, μια διπλή καρέκλα τραμπάλα από σουηδικό ξύλο, που σας φέρνει κοντά με παιχνιδιάρικη διάθεση!

Διαβάστε ακόμη:

Serenad: Η πιο τέλεια πολυθρόνα δεν είναι παρά ένα ολόγραμμα (ακόμη)!

Νερό, αέρας, κίνηση: ένα τραπέζι έργο τέχνης!

Αγορές στην ΙΚΕΑ με λιγότερο από 10€!