Νέα deco mania: Βιβλιοθήκες δέντρα

Νέα deco mania: Βιβλιοθήκες δέντρα

Η διακόσμηση παίρνει άλλη αισθητική...

Οι σχεδιαστές interior design φαίνεται πως τελευταία λατρεύουν το δέντρο, και συγκεκριμένα τη βιβλιοθήκη δέντρο, αφού τα κλαδιά μπορούν να αντικαταστήσουν τα ράφια και σπάνε αυτή τη μονοτονία των οριζόντιων γραμμών δίνοντας μια παιχνιδιάρικη πινελιά στους τοίχους μας. Η Βιβλιοθήκη Δέντρο του Roberto Corazza είναι γεμάτη ανόμοια, πολυγωνικά κουτάκια που κλέβουν τις εντυπώσεις.

Η Βιβλιοθήκη δέντρο από την Nurseryworks από την άλλη, μπορεί να χωρέσει έως και 100 βιβλία (και αμέτρητα παιχνίδια) και προσθέτει ένα άγγιγμα σύγχρονου design στον χώρο με ένα νέο μελλοντικό σχεδιαστικό ύφος. Η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη δέντρο είναι συχνά εξίσου ελκυστική για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά!

Από τη λίστα δεν λείπει και ο Έλληνας σχεδιαστής Kostas Syrtariotis, ο οποίος έχει το γραφείο του στην Ιταλία και δημιούργησε μία πανέμορφη βιβλιοθήκη σε σχήμα δέντρου που ταιριάζει σε κάθε ύφος διακόσμισης.

Τη φύση μέσα στο σπίτι θέλει να φέρει με τη δική του βιβλιοθήκη ο Γάλλος σχεδιαστής Olivier Dollé. Οπτικά ποιητική και πλήρως λειτουργική, η βιβλιοθήκη αποτελείται από περισσότερα από 80 κομμάτια κόντρα πλακέ και εκετείνεται οριζόντια στον τοίψο. Ο ίδιος λέει πως το έργο του είναι εμπνευσμένο από την παραδοσιακή τέχνη και το σύγχρονο design!

Το ίδιο περίπου με διαφορετικό σκοπό, συμβαίνει και στους δρόμους μεγάλης ευρωπαικής πρωτεύουσας. Το καινοτόμο πρόγραμμα που ξεκίνησε στο Βερολίνο ονομάζεται «Forest Books» («Δάσος από Βιβλία») και σκοπό έχει να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στο βιβλίο. Ειδικότερα, μια συνεργασία δασοκόμων, ξυλουργών και πωλητών βιβλίων με την ονομασία Baufachfrau ξεκίνησε τη δημιουργία δημόσιων βιβλιοθηκών στους δρόμους του Βερολίνου... μέσα σε κορμούς δέντρων!

Διαβάστε ακόμη:

Hosu: Η πιο άνετη πολυθρόνα!

Θέλετε φορητό δωμάτιο; Υπάρχει!

Αλλάξτε τη διαρρύθμιση του χώρου σαν με περιστρεφόμενους τοίχους!