Λερώστε κατά βούληση

Λερώστε κατά βούληση

Ξεχάστε τους καλούς σας τρόπους και γεμίστε λεκέδες το τραπεζομάντιλό σας. Θα γίνει καλύτερο, πιστέψτε μας.

Όλοι εμείς οι ατζαμήδες και ατσούμπαλοι άνθρωποι του κόσμου, ξέραμε βαθιά μέσα μας πως, κάποια στιγμή, κάποτε, θα βρίσκαμε τη λύτρωση. Δεν ξέραμε σε ποια μορφή θα ερχόταν, αλλά θα ερχόταν, παρ' όλα αυτά, και θα μας έκανε να νιώθουμε κάπως καλύτερα που σπέρνουμε την καταστροφή στο διάβα μας.

Η λύτρωση λοιπόν ήρθε, κυρίες και κύριοι, και ονομάζεται Underfull Tablecloth. Πρόκειται για ένα ειδικό τραπεζομάντιλο, το οποίο, όσο πιο πολύ λερώνεται τόσο πιο όμορφο γίνεται. Τι εννοούμε: το τραπεζομάντιλο αυτό φαίνεται, εκ πρώτης όψεως, σαν όλα τα άλλα. Ένα απλό λευκό τραπεζομάντιλο με λευκά ανάγλυφα σχέδια.

Το μυστικό του, όμως, είναι πως κάτω από την επιφάνεια βρίσκεται ένα ακόμα, κρυφό, pattern, το οποίο εμφανίζεται μόνο όταν πέσει κάποιο υγρό στο ύφασμα. Αυτό μπορεί να είναι λευκό ή κόκκινο κρασί, καφές, τσάι ή ακόμα και σούπα. Με το που λερωθεί το ύφασμα, αποκαλύπτεται το κρυφό μοτίβο, δηλαδή ένα όμορφο σχέδιο με πεταλούδες και λουλούδια. Αν ο λεκές δεν φύγει με το πλύσιμο, απλώς θα σας έχει μείνει ένα υπέροχο σχέδιο σε κάποιο σημείο του τραπεζομάντιλου.

Δυστυχώς -για εμάς, για εσάς, για όλους μας- αυτό το θαυμάσιο αντικείμενο έχει παρουσιαστεί μόνο στο Stockholm Furniture Fair του 2010 και προς το παρόν υπάρχει μόνο το πρωτότυπο κομμάτι, χωρίς να έχει ανακοινωθεί επίσημα πότε θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο.

Μπορείτε όμως να επικοινωνήσετε μέσω email με την Kristine Bjaadal που είναι υπεύθυνη για την δημιουργία του Underfull Tablecloth, για να ενημερωθείτε σχετικά με οτιδήποτε νεότερο για κάποια πιθανή κυκλοφορία του τραπεζομάντιλου στην αγορά, μέσα από το επίσημο site της, εδώ.

Underfull - the tablecloth that turns spilling into poetry from Kristine Bjaadal on Vimeo.