Postfolk: Το παραδοσιακό μεταφράζεται σε μοντέρνο μέσα από το design

Postfolk: Το παραδοσιακό μεταφράζεται σε μοντέρνο μέσα από το design

Δύο φίλοι από διαφορετικές πόλεις μας εμπνέουν με τα στιλάτα έργα τους

Το Post Folk είναι η δουλειά της Μαρίας Όλγας Βλάχου και του Κωστή Βασιλειάδη. Δύο έλληνες graphic designers, αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τη δυναμική που κρύβουν μέσα τους αυτές οι φιγούρες της ελληνικής ιστορίας και να τις μετατρέψουν σε σημερινές. Εκείνη στη Νέα Υόρκη, αυτός; Στην Καλλιθέα. Λειτουργούν όμως σαν ένα και καλλιτεχνικά είναι αχώριστοι!

Το Postfolk, από μόνο του σαν όνομα μας μεταφέρει στο παρελθόν εις διπλούν παρότι η αισθητική του δίνει ένα ποπ και παράλληλα φουτουριστικό αποτέλεσμα. Είναι θα λέγαμε μια μεταμοντέρνα προσέγγιση της λαϊκής τέχνης, ένα ψηφιακό κέντημα πάνω σε υφάσματα με έναν ανατρεπτικό τρόπο που μεταφέρει την αγάπη για τις ρίζες μας στο παρόν και στο μέλλον. Τα έργα τους τα βλέπουμε και στο Μουσείο Μπενάκη.

Χρώματα και μοτίβα μπλέκονται με ασπρόμαυρα prints και μας κερδίζουν με την πρώτη ματιά. Το disco ball είναι ένα ακόμη σύμβολο της ποπ culture που άνθισε στην αρχή των 70 s και κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη θεματολογία των παιδιών. Δείτε τις υπέροχες ποδιές και μαξιλαροθήκες που φτιάχνουν και δώστε μια στιλάτη και συνάμα φουτουριστική νότα στο χώρο σας και γιατί όχι στην εμφάνισή σας. Τα ιδιαίτερα κομμάτια τους, μπορούμε να τα κάνουμε δικά μας, εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

Δεν είναι μουτζούρες. Είναι κανονικά έπιπλα!

Νέος κατάλογος ΙΚΕΑ: Ανακαλύψαμε το τέλειο ρετρό - φθινοπωρινό τραπεζάκι