Εσύ κοιμάσαι & το μακιγιάζ σε «καταστρέφει»: Τι παθαίνει η επιδερμίδα όταν δεν ξεβάφεσαι

Εσύ κοιμάσαι & το μακιγιάζ σε «καταστρέφει»: Τι παθαίνει η επιδερμίδα όταν δεν ξεβάφεσαι

Το μακιγιάζ είναι μόνο για τις ώρες της ημέρας και όχι για όταν πέφτεις στο κρεβάτι

Δεν υπάρχει καμία ντροπή να το παραδεχτείς: Είμαστε όλες ένοχες γιατί όλες έχουμε πέσει στο κρεβάτι για ύπνο χωρίς πρώτα να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ της ημέρας. Είτε γιατί ήμασταν κουρασμένες από το τη δουλειά, είτε γιατί ήπιαμε μερικά cocktails παραπάνω, είτε γιατί ο καλός μας δεν μας άφησε να σηκωθούμε από το κρεβάτι, σίγουρα έχει συμβεί σε όλες μας χωρίς καμία εξαίρεση! Από ότι φαίνεται, όμως, αυτή η κακή συνήθεια μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα μας ακόμα και αν γίνεται σπάνια.


Make up
Τo make up είναι ένα παχύ στρώμα που απορροφά τα υπόλοιπα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε και συγκεντρώνει όσο περνάνε οι ώρες βακτήρια. Τα υποπροϊόντα που παράγει από την πολύωρη έκθεσή του στην περιβαλλοντολογική ρύπανση εμποδίζουν την ανανέωση των κυττάρων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό σημαίνει ότι καταστρέφει το κολλαγόνο με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρυτίδων και ακμής.


Βάση/Primer
Αν το φοράς όλη μέρα, το βράδυ θα συσσωρευτούν στο δέρμα σου βακτήρια που κάνουν την επιδερμίδα σου να φαίνεται κουρασμένη γιατί δεν την αφήνει να ενυδατωθεί. Όταν, λοιπόν, η επιδερμίδα δεν ενυδατώνεται σωστά, το αποτέλεσμα είναι ένα: θαμπή επιδερμίδα με τάσεις ακμής.

Κραγιόν
Το να κοιμάσαι με κραγιόν ακόμα και αν νομίζεις πως έχει φύγει όλο οδηγεί σε ξηρότητα στην περιοχή, επιτρέποντας στα χείλη σου να σκάνε πιο εύκολα ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε συμβουλεύουμε να αφαιρείς με το μαντηλάκι ντεμακιγιάζ το κραγιόν και μετά να απλώνεις balm για να ενυδατώνεις τα χείλη σου.

Μάσκαρα
Αν είσαι από τα κορίτσια που σου αρέσει το στιλ gothic μάτι από την ξεχασμένη μάσκαρα θα πρέπει να σε ενημερώσουμε πως παίζεις με την υγεία σου. Η μάσκαρα κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να προκαλέσει βλεφαρίτιδα και τα βακτήρια μακροπρόθεσμα να προκαλέσουν επιπεφυκίτιδα. Αν αυτό δεν αρκεί για να σε πείσουμε τότε να σε ενημερώσουμε πως η μάσκαρα κάνει τις βλεφαρίδες σου πιο ευαίσθητες και έτσι πέφτουν ή κόβονται ευκολότερα.

Διαβάστε ακόμη:

Ήπιες λίγο παραπάνω χθες; Δες τι πρέπει να κάνεις για να σταθείς και πάλι στα πόδια σου