Με αυτό το smoothie μπορείς να χάσεις βάρος πιο εύκολα απ’ όσο νόμιζες

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Με αυτό το smoothie μπορείς να χάσεις βάρος πιο εύκολα απ’ όσο νόμιζες

Θα ξετρελαθείς

Το πρωινό είναι μία δύσκολη υπόθεση, και όταν βιάζεσαι να φύγεις για τη δουλειά γίνεται ακόμη δυσκολότερη, με αποτέλεσμα να φεύγεις από το σπίτι σου έχοντας προλάβει να πιείς... ένα ποτήρι νερό. Κι ενώ το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, ελάχιστοι καταφέρνουν να τρώνε πρωινό κάθε μέρα.

Άλλοι φεύγουν έχοντας πιεί και μία γουλιά καφέ, και άλλοι ίσως έχοντας φάει και μία φέτα με μέλι και βούτυρο. Οι ρυθμοί μέσα στην ημέρα είναι καταιγιστικοί, οπότε αν προλάβεις να πιείς έστω κι έναν καφέ και να τον απολαύσεις, το λες και θαύμα. Και μέσα σε όλα θέλεις να χάσεις και βάρος μιας και ξαφνικά συνειδητοποίησες πως το Πάσχα είναι πιο κοντά απ’ όσο πίστευες.

Υπάρχει λοιπόν ένα smoothie που μπορείς να φτιάχνεις ακόμη και μέρα – εάν προλαβαίνεις- το οποίο εκτός του ότι είναι ένα ισορροπημένο πρωινό, μπορεί και να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Φυσικά μπορείς να το πιείς και οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας θέλεις, εάν δεν έχεις προλάβει να το φτιάξεις το πρωί. Έχει full πρωτεΐνη, έχει μέταλλα, κι έχει και τέλεια γεύση.

Τι θα χρειαστείς;

Μία μπανάνα
1/3 avocado
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μύρτιλα ή ανάμεικτα μούρα
½ φλιτζάνι νερό
λίγη κανέλα
λίγη σκόνη βανίλιας

Η διαδικασία είναι απλή. Ρίχνεις τα υλικά σου στο μπλέντερ, τα ανακατεύεις, κι έτοιμο το smoothie σου.