Το δίλημμα είναι ένα: Να τρως παγωτό σε χωνάκι ή κυπελάκι αν κάνεις δίαιτα;

Πατούλια Κατερίνα
Το δίλημμα είναι ένα: Να τρως παγωτό σε χωνάκι ή κυπελάκι αν κάνεις δίαιτα;

Να τρως το χωνάκι του παγωτού ή μήπως όχι;

Έχουμε μπει και επίσημα στην εποχή που μετράμε μπάνια και παγωτά. Και ψάχνουμε εκείνη τη χρυσή τομή για να τρώμε μεν παγωτό αλλά να μην φορτωνόμαστε άπειρες θερμίδες.

Μια ωραία ιδέα είχε στο Instagram account της η ειδικός Κλειώ Δημητριάδου, η οποία χρησιμοποίησε το παλιό κλασικό χωνάκι παγωτού για να φάει εκεί το γιαούρτι της και μας έδωσε μια ενδιαφέρουσα πληροφορία γι’ αυτό το χωνάκι που σίγουρα έτρωγες στο σπίτι της γιαγιάς.

«Οι μικρές χαρές της ζωής, σχεδόν παγωτίνι, τα χωνάκια τα παλιά (που είναι λίγο αφρολέξ και όχι μπισκότο όπως τα μοντέρνα) έχουν μόνο 9 kcal. Λίγο γιαούρτι, ένα κουταλάκι χαρουπομελο και έτοιμη η λιχουδιά! Θα το δοκιμάσω και με φρουτοσαλάτα», έγραψε η Κλειώ και δεν μείναμε εκεί.



Στο Queen θελήσαμε να μάθουμε πόσες θερμίδες έχει και το κανονικό μπισκοτένιο χωνάκι για το παγωτό. Το χωνάκι που λες, είναι σαν να τρως όχι ένα αλλά δύο μπισκότα, οπότε θα πάρεις από 120 ως 170 θερμίδες ανάλογα με τη σύστασή του.

Οπότε, είναι προτιμότερο να πεις ναι στο κυπελάκι με μια μπάλα παγωτού.
Επιπρόσθετα, αν στο μυαλό σου έχεις να φας 2 μπάλες παγωτού, προτίμησε την μία στο παλιό παραδοσιακό χωνάκι ή και στο μπισκοτένιο.