Συμβουλές για υγιεινά Χριστούγεννα - Πώς θα αποφύγεις την υπερφαγία

Πατούλια Κατερίνα
Συμβουλές για υγιεινά Χριστούγεννα - Πώς θα αποφύγεις την υπερφαγία

Έτσι θα απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς υπερβολές.

Ήρθε πάλι εκείνη η εποχή του χρόνου - η εποχή της απόλαυσης. Όμως, ενώ τα Χριστούγεννα είναι μια υπέροχη εποχή για φαγητό, ποτό και διασκέδαση, η αποφυγή της υπερβολικής απόλαυσης είναι το κλειδί για να αποφύγεις τα φούσκωμα της επόμενης μέρας και τον ο πανικό για την απώλεια βάρους.

Για να απολαύσεις τις γιορτές χωρίς αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία και στα κιλά σου εδώ θα βρεις μερικά κόλπα για να περάσεις καλά τα Χριστούγεννα.

Κάνε ένα σχέδιο

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο, έχεις ήδη κάνει μια συνειδητή επιλογή να περάσεις αναίμακτα τα Χριστούγεννα. Τι συμβαίνει όμως όταν είσαι πρόσωπο με πρόσωπο με τον μπουφέ του πάρτι; Σχεδίασε να καταναλώσεις μόνο μερικά από τα αγαπημένα σου φαγητά. Εστιάζοντας στα καλύτερα, πραγματικά νόστιμα είδη και τρώγοντάς τα με προσοχή, θα απολαύσεις πραγματικά τις επιλογές σου - αντί να καταναλώσεις λίγο από όλα και να αισθάνεσαι ενοχές μετά.

Το πιο νόστιμο vegan γλύκισμα με τρία υλικά από την ειδικό

Κατανάλωσε καλό πρωινό

Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα μεγάλο και θρεπτικό πρωινό. Θα σταθεροποιήσεις τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, κάτι που θα αποτρέψει την αυξημένη όρεξη αργότερα μέσα στην ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα είσαι τόσο πεινασμένη στα εορταστικά τραπέζια.

Κάνε οποιαδήποτε δραστηριότητα

Δεν είναι απαραίτητο να δεσμευτείς για ώρες άσκησης κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, αλλά μπορείς να διατηρήσεις το βάρος σου εάν κάνεις μερικές προπονήσεις την εβδομάδα. Κάθε προπόνηση μπορεί να είναι μόλις 15 λεπτά. Μην κάθεσαι στον καναπέ όλη την ημέρα - οι χειμερινές βόλτες με την οικογένεια είναι ένας αναζωογονητικός τρόπος για να επιταχύνεις την πέψη μετά από ένα μεγάλο δείπνο!

Μείνε ενυδατωμένη

Ζεστό κρασί, μπύρα, κοκτέιλ … υπάρχουν πολλά να πιεις κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το παρακάνεις. Οι θερμίδες από το αλκοόλ μπορούν πραγματικά να αυξηθούν τα Χριστούγεννα, γι' αυτό προσπάθησε να παρακολουθείς τι πίνεις και να καταναλώνεις άφθονο νερό μεταξύ των αλκοολούχων ποτών.

Ευχαριστούμε την Κλινική Διαιτολόγο - Διατροφολόγο / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία & Πολιτικές Δήμητρα Γλυνού, https://www.cibus.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν το τσάι σου ανθυγιεινό

Διατροφή express για να απολαύσεις τις γιορτές χωρίς ενοχές

Μπες σε Christmas mood: 10 υγιεινά σνακ για να μην πάρεις βάρος στις γιορτές