4 γευστικές τροφές που καταπολεμούν το κρυολόγημα

Τσακιρίδου Χριστίνα

Αξίζει να τις εντάξεις στην διατροφή σου για να παραμείνεις υγιής.

Την χειμερινή περίοδο αρκετές από εμάς έχουν χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα το γεγονός πως πολλοί άνθρωποι βιώνουν κάτι πολύ πιο έντονο που ονομάζεται εποχιακή συναισθηματική διαταραχή (SAD), ένας τύπος κατάθλιψης που σχετίζεται με την αλλαγή των εποχών.

Το SAD προκαλεί κόπωση, προβλήματα μνήμης και αλλαγές τόσο στις διατροφικές συνήθειες όσο και στο βάρος. Τον χειμώνα πολλές γυναίκες πάσχουν από έλλειψη βιταμίνης D, πτώση της σεροτονίνης και αλλαγές στα επίπεδα μελατονίνης. Τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, όταν υπάρχει λιγότερο ηλιακό φως και συνήθως βελτιώνονται με την έλευση της άνοιξης.

Οι ειδικοί σε θέματα διατροφής υποστηρίζουν πως μπορούμε να βελτιώσουμε την διάθεσή μας και να εξασφαλίσουμε ανοσία μέσω του φαγητού, επιλέγοντας συγκεκριμένες τροφές. Βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά είναι αυτά που κρατάνε το σώμα μας ισχυρό και εξυπακούεται ότι χωρίς αυτά το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν θα έχει τη δύναμη να αποκρούσει τις λοιμώξεις.

via GIPHY

Αυτά είναι τα 11 superfoods που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου!

4 τροφές που πρέπει να τρως τον χειμώνα για να μην αρρωσταίνεις

1) Δημητριακά

2) Μαύρη σοκολάτα

Μελέτες δείχνουν ότι η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε μαγνήσιο, το οποίο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που παίζει ρόλο στην ανακούφιση των συμπτωμάτων κατάθλιψης.

3) Tofu

Το tofu είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου και ασβεστίου. Επιπλέον αποτελεί μια σημαντική πηγή πρωτεϊνών, ιδίως για χορτοφάγους και όσους επιθυμούν να κινηθούν προς την κατεύθυνση μιας περισσότερο φυτικής διατροφής.

4) Ψάρι




Εάν είσαι λάτρης των θαλασσινών, τότε η προσθήκη ψαριού στη διατροφή σου μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή για εσένα. Η κατανάλωση άπαχων πρωτεϊνών μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του SAD ενώ παράλληλα θωρακίζει το ανοσοποιητικό σου.


Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης