7 τροφές που θα σε κρατήσουν ζεστή ακόμη και στα χιόνια

7 τροφές που θα σε κρατήσουν ζεστή ακόμη και στα χιόνια

Κι όμως απολαμβάνοντας συγκεκριμένα τρόφιμα και ροφήματα θα δεις διαφορά στην θερμοκρασία του σώματός σου.

Ο πρώτος μήνας του νέου έτους ήρθε μαζί με μια κακοκαιρία που έπληξε τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Το κρύο αυτές τις ημέρες είναι τσουχτερό και κακά τα ψέματα, το μόνο που θέλουμε καθημερινά είναι μια ζεστή κούπα καφέ (ή τσάι). Το σώμα μας κάνει περισσότερες καύσεις στο έντονο κρύο με αποτέλεσμα να χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα υδατανθράκων και υγρών.

Όσον αφορά τα γεύματά μας, οι σούπες παραμένουν μια γευστική και υγιεινή πρόταση, ωστόσο μπορείς να εντάξεις μερικά ακόμη τρόφιμα τα οποία θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις ζεστή ενώ παράλληλα θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο σου. Ας δούμε αναλυτικά ποια είναι αυτά.



7 τροφές που θα σε κρατήσουν ζεστή στο κρύο

https://www.instagram.com/p/CXnrdqkvzKb/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

1) Ριζώδη λαχανικά

Καρότα, ραπανάκια και γλυκοπατάτες θα ενισχύσουν την θερμογένεση ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές ιδιαίτερες συνταγές. Θερμογένεση είναι η διαδικασία του σώματος να παράγει θερμότητα, που προκαλείται από το μεταβολισμό της τροφής. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι τα τρόφιμα που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματός σου.

2) Σύνθετοι υδατάνθρακες

Ξεκίνησε την ημέρα σου με πλιγούρι ή κουάκερ, για να παραμείνεις χορτάτη και ζεστή. Άλλοι σύνθετοι υδατάνθρακες περιλαμβάνουν τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τις πατάτες και τις φακές.

3) Μπανάνες

Το νόστιμο αυτό φρούτο μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους. Πρόσθεσέ το σε smoothies, απόλαυσέ το μόνο του ή μαζί με γιαούρτι. Οι μπανάνες περιέχουν βιταμίνη Β και μαγνήσιο, τα οποία βοηθούν τον θυρεοειδή και τα επινεφρίδιά σου να λειτουργούν σωστά. Αυτοί οι αδένες βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

4) Αυγά

Τα αυγά περιγράφονται συχνά ως «ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας». Κρατούν το σώμα σου ζεστό, είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες και μπορούν να βοηθήσουν να καταπολεμήσεις διάφορες λοιμώξεις.

5) Καφεΐνη

Η καφεΐνη αυξάνει τον μεταβολισμό σου, ο οποίος μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος, οπότε έχεις κάθε λόγο να απολαύσεις ένα επιπλέον φλιτζάνι!

tsai1

6) Ζεστό τσάι με τζίντζερ

Το τζίντζερ μπορεί να διεγείρει τη θερμογένεση και ενισχύει τον μεταβολισμό. Βοηθά την πέψη και προωθεί τη ροή του αίματος για να ζεστάνει τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών σου.

7) Μπαχαρικά

Η κανέλα, το τζίντζερ, το κύμινο, το μαύρο πιπέρι και ο κουρκουμάς είναι μόνο μερικές από τις καλύτερες επιλογές.

Πηγή κεντρικής: unsplash.com

geyms

9 εύκολοι τρόποι για να μην παρεκκλίνεις από την υγιεινή διατροφή σου



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

4 λόγοι για να βάλεις το τσάι κανέλας στη ζωή σου

Φτιάξε τις πιο νόστιμες σπιτικές μπάρες πρωτεΐνης- Οι απόλυτες συνταγές