Αυτά είναι τα 11 superfoods που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου!

Ιωάννα Τζανή
Αυτά είναι τα 11 superfoods που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου!

Μάθε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να εντάξεις τις συγκεκριμένες τροφές στα γεύματά σου.

Τα λεγόμενα superfoods βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στο προσκήνιο λόγω του υψηλού θρεπτικού τους περιεχομένου και των πολλών πλεονεκτημάτων για την υγεία.

Δεν υπάρχει κάποιος ενιαίος ορισμός για μια υπερτροφή, αλλά οι ειδικοί συμφωνούν ότι όλες περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμινών, μετάλλων, πολυφαινολών (συστατικό που βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες) και αντιοξειδωτικά.

mayri sokolata

Αυτές είναι οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να είσαι πάντα... ζεν

Ορισμένα superfoods είναι γνωστό ότι καταπολεμούν τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες, έναν τύπο μορίου οξυγόνου που πιστεύεται ότι είναι παράγοντας για την πρόκληση πολλών ασθενειών, όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος, καθώς και ότι συμβάλλουν στη διαδικασία γήρανσης.



Η συμπερίληψη υπερτροφών στη διατροφή σου, μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας, να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος και των μαλλιών σου και να μειώσει τον κίνδυνο πεπτικών προβλημάτων και χρόνιων ασθενειών.

Εμείς έχουμε συγκεντρώσει για εσένα τα 11 καλύτερα superfoods που κυκλοφορούν στην αγορά και σου αναφέρουμε τους λόγους για τους οποίους είναι καλό να τα εντάξεις στη διατροφή σου.

Κινόα


https://www.instagram.com/p/CW-YdVdqSFM

Η κινόα είναι ένας σύνθετος υδατάνθρακας χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, περιέχει οκτώ αμινοξέα και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.Το καλύτερο απ' όλα; Είναι gluten free, επομένως αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική για το σιτάρι ή τα δημητριακά.

Goji berries


https://www.instagram.com/p/CW9SqjQJNcs

Τα goji berries περιέχουν και τα 18 αμινοξέα, καθώς και μεγάλες δόσεις βιταμίνης Α, Β1, Β2, Β6 και Ε, ενώ είναι γεμάτα με περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι και περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια.

Κάρδαμο

kardamo

Το κάρδαμο είναι γεμάτο βιταμίνες Α και C, ενώ λειτουργεί σαν φυσικό αντιβιοτικό, βοηθώντας στην εξάλειψη των ανεπιθύμητων κηλίδων και στη θεραπεία του δέρματος.

Βρώμη

proino me vromi 2

Η βρώμη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη Ε, πρωτεΐνες και πολλά άλλα. Εκτός από τη βελτίωση της επιδερμίδας, είναι εξαιρετική για όσους υποφέρουν από στρες και κούραση.

Kale

kale 2

Το kale είναι εξαιρετικό για αποτοξίνωση καθώς είναι γεμάτο θείο και φυτικές ίνες, που είναι και οι δύο βασικοί παράγοντες για τη διατήρηση της υγείας του συκωτιού. Μόλις 50 γραμμάρια, παρέχουν τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης C.

Μαύρη σοκολάτα


https://www.instagram.com/p/CW-TLdYszyu

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες από τα φρούτα, προστατεύοντας έτσι τον οργανισμό από τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις.

Στη photo gallery θα βρεις τα υπόλοιπα superfoods που σου προτείνουμε να εντάξεις στην καθημερινή σου διατροφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν το τσάι σου ανθυγιεινό

Διατροφή express για να απολαύσεις τις γιορτές χωρίς ενοχές

Μπες σε Christmas mood: 10 υγιεινά σνακ για να μην πάρεις βάρος στις γιορτές