8 υγιεινά σνακ για τους λάτρεις του τυριού

8 υγιεινά σνακ για τους λάτρεις του τυριού

Αν είστε από αυτούς που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τυρί, οι παρακάτω προτάσεις θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα πιο υγιεινά τυρένια σνακ.

Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω τους ανθρώπους που δεν αντέχουν ούτε τη μυρωδιά του τυριού, τρώνε τα μακαρόνια τους σκέτα και παραγγέλνουν τη χωριάτικη «με τη φέτα ξεχωριστά, παρακαλώ», επειδή τους προκαλεί αηδία. Το τυρί είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής και έτσι θα έπρεπε να το βλέπουν όλοι αλλά, τι να πεις, υπάρχουν και περίεργοι άνθρωποι εκεί έξω.

Αν λοιπόν συμφωνείτε μαζί μου και είστε στο στρατόπεδο των εραστών του τυριού, θα ξέρετε σίγουρα πως το αγαπημένο αυτό τρόφιμο κουβαλά μαζί του και πολλές θερμίδες, κάτι που δεν αγαπάμε και τόσο. Γι' αυτό, η παρακάτω λίστα που έχει συνταχθεί από εξειδικευμένους διατροφολόγους, έχει να μας προτείνει 8 λαχταριστά σνακ με τυρί που περιέχουν ελάχιστες θερμίδες και κάνουν καλό στην υγεία μας. Διαβάστε την και απολαύστε άφοβα:

  1. Ψητά mozzarella sticks
    Μια συνηθισμένη μερίδα με sticks τυριού μπορεί να έχει μέχρι και 700 θερμίδες και 41γρ. λίπους. Το συγκεκριμένο πιάτο όμως, υγιεινά μαγειρεμένο, περιέχει μόλις 152 θερμίδες ανά μερίδα.
  2. Κράκερ από τυρί
    Τρίψτε το αγαπημένο σας τυρί σε πάνω σε ένα ταψί που θα έχετε καλύψει με αντικολλητικό φύλλο και ψήστε το μέχρι να γίνει τραγανιστό. Κόψτε το σε κρακεράκια και απολαύστε ένα υγιεινό και λιγότερο παχυντικό σνακ.
  3. Συνδυάστε το τυρί έξυπνα
    Ξεχάστε τις φρυγανιές, τα παξιμάδια και τα κράκερ και συνδυάστε το τυρί σας με φρέσκα λαχανικά και φρούτα, που έχουν λίγες θερμίδες, πολλά διατροφικά στοιχεία και υπέροχη γεύση. Έτσι το γεύμα σας θα γίνει πολύ πιο υγιεινό αλλά και δροσερό και χορταστικό.
  4. Σάλτσα με τυρί και λαχανικά
    Ανακατέψτε 50γρ. τυρί-κρέμα χαμηλό σε λιπαρά με την αγαπημένη σας σος για να δημιουργήσετε μια σάλτσα και απολαύστε την με sticks λαχανικών όπως καρότο και σέλερι.
  5. Quesadilla με τυρί
    Όταν λιγουρεύεστε τυρί, μια quesadilla είναι η ιδανική υγιεινή λύση. Γεμίστε μια quesadilla ολικής αλέσεως με 50γρ. τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά, ζεστάνετέ την, κόψτε την σε φέτες και βουτήξτε την σε σάλτσα ντομάτας. Μπορείτε να προσθέσετε και φέτες άπαχου κοτόπουλου ή/και λαχανικά.
  6. Dips με τυρί από τα χέρια σας
    Μήπως έτυχε να διαβάσετε τελευταία τα συστατικά της αγαπημένης σας σος με τυρί; Πολλές από αυτές δεν περιέχουν τόσο τυρί και είναι γεμάτες με συντηρητικά. Φτιάξτε το δικό σας ντιπ από τυρί, γλιτώνοντας όχι μόνο περιττές θερμίδες αλλά και περιττά έξοδα.
  7. Επιλέξτε καπνιστά και πικάντικα τυριά
    Στην αγορά μπορείτε να βρείτε μια τεράστια ποικιλία τυριών με υπέροχες γεύσεις, άλλες πιο έντονες κι άλλες πιο μυρωδικές, οι οποίες δεν περιέχουν επιπλέον θερμίδες και είναι πιο υγιεινές. Η καπνιστή mozzarella και το τυρί provolone αντικαθιστούν τέλεια τη γεύση που προσφέρει το μπέικον σε ένα σάντουιτς, ενώ πιο πιπεράτα τυριά δίνουν αυτή την έξτρα γεύση που χρειάζεστε. Κι επειδή η γεύση τους είναι τόσο έντονη, θα φάτε λιγότερη ποσότητα, γλιτώνοντας θερμίδες και λίπος.
  8. Τρίψτε το
    Ανεξαρτήτως από το τυρένιο σνακ που θα επιλέξετε, το κλειδί είναι ο έλεγχος της ποσότητας. Για να αποφύγετε λοιπόν την υπερβολική «τυρίλα» στα σνακ σας δοκιμάστε το εξής: τεντώστε το. Ένας κύβος τυριού, λιωμένος ή όχι, δεν πρόκειται να απλωθεί τόσο καλά όσο αν ήταν τριμμένος. Τρίψτε το τυρί σας ή κόψτε το σε λεπτές φέτες και θα δείτε πως θα το απολαύσετε περισσότερο.