Είναι κακό τελικά να γυμνάζεσαι στο κρύο και τη βροχή;

Είναι κακό τελικά να γυμνάζεσαι στο κρύο και τη βροχή;

Τι αναφέρουν οι ειδικοί;

Υπάρχουν φορές κατά τη διάρκεια της χειμωνιάτικης περιόδου, που αρρωσταίνεις και δεν μπορείς καν να κουνηθείς από την κούραση. Αναρωτιέσαι πως μπορεί να συνέβη αυτό και ξαφνικά θυμάσαι πως πριν από μερικές ημέρες που έκανε πολύ κρύο πήγες για τρέξιμο και ίδρωσες, οπότε μάλλον εκεί κάπου στράβωσε το θέμα.

Υπάρχει λοιπόν περίπτωση η γυμναστική στο κρύο και τη βροχή να κάνει κακό στην υγεία και τον οργανισμό σου; Οι ειδικοί αναφέρουν πως περισσότερες πιθανότητες έχεις να αρρωστήσεις αν μένεις συνέχεια κλεισμένη μέσα στο σπίτι, παρά αν βγεις έξω στο κρύο να πάρεις καθαρό αέρα.

Επιπλέον, αναφέρεται πως οι πιθανότητες να κολλήσεις κάτι ενώ γυμνάζεσαι έξω είναι ελάχιστες, αφού πρώτα θα πρέπει να έρθεις σε επαφή με κάποιον που ήδη έχει το μικρόβιο. Αντιθέτως τα μικρόβια στο κρύο πεθαίνουν, οπότε είναι πολύ πιο ασφαλές να βγαίνεις έξω για γυμναστική. Προφανώς δεν σου λέμε να βγεις να γυμναστείς όταν βρέχει καταρρακτωδώς, αλλά όταν η θερμοκρασία είναι κάπως πεσμένη, δεν σε εμποδίζει τίποτα να βγεις να γυμναστείς.