Δε χρειάζεται να είσαι η Νάντια Κομανέτσι για να κάνεις διατάσεις!

6 SHARES

Ούτε να θεωρείς ότι είναι χάσιμο χρόνου…

Αντιθέτως όλοι μας μπορούμε να τις εκτελέσουμε αρκεί να μην υπερβαίνουμε τα σωματικά μας όρια.

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι διατατικές ασκήσεις επιμηκύνουν τους μύες και βοηθούν να αυξηθεί το εύρος κίνησης των αρθρώσεών μας.

Πέρα από το σωματικό όφελος όμως, μας επηρεάζουν θετικά και τη διάθεσή μας! Αρκεί να εφαρμόσεις 2-3 tips όταν τις εκτελείς!

-Κλείσε τα μάτια σου, αν είναι εφικτό, ή συγκέντρωσε κάπου το βλέμμα σου πριν αρχίσεις τη διάταση και πάρε 2-3 βαθιές ήρεμες αναπνοές. Μείνε συγκεντρωμένη.

-Αφουγκράσου το σώμα σου και επέλεξε τη διάταση που θα σε ανακουφίσει τη συγκεκριμένη στιγμή (για τον αυχένα, τη μέση ή την πλάτη κλπ). Το σώμα μας έχει διαφορετικές ανάγκες κάθε μέρα.

-Κάνε ένα μικρό μειδίαμα! Ναι, μη σου φαίνεται περίεργο αλλά η έκφραση αυτή στο πρόσωπο στέλνει θετικά μηνύματα στον εγκέφαλό μας και αυτόματα αλλάζει τη διάθεσή μας.

-Καθώς εκπνέεις άφησε τον πόνο να φύγει από το σημείο που διατείνεις απαλά επαναλαμβάνοντας νοερά την έκφραση «φύγε πόνε, φύγε πόνε». Ο νους θα κάνει αυτό ακριβώς που του λέμε!

-Εκτέλεσε τη διάταση (ή τις διατάσεις σου) για 20"- 30" χωρίς ταλαντεύσεις και χωρίς να νιώθεις πόνο. Παραμένοντας στην διάταση το σώμα σου ηρεμεί οπότε αυτόματα ηρεμεί και ο νους. Τι καλύτερο;

Οι διατάσεις έχουν καταφέρει να μας χαλαρώσουν όχι μόνο σωματικά, αλλά ψυχικά και νοητικά.

Πότε μπορείς να τις κάνεις; Μα οπότε θέλεις! Το πρωί πριν αρχίσεις τη ημέρα σου, στη δουλειά σου, πριν βγεις βόλτα, πριν κοιμηθείς ακόμη και όταν νιώθεις εκνευρισμένος!
Όσο περισσότερο τις κάνεις, τόσο περισσότερο ανοίγει και το σώμα σου και επηρεάζεται θετικά η ενέργειά σου.

Γιατί ένα σώμα πολύ σφιγμένο δε σε αφήνει να είσαι δημιουργικός όσο πραγματικά θα ήθελες... Ας τεντωθούμε λοιπόν!

Γιάννα Τζίμα Γυμνάστρια - Yoga Instructor

  • Δε χρειάζεται να είσαι η Νάντια Κομανέτσι για να κάνεις διατάσεις!
COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ