Κυτταρίτιδα στα γόνατα; Οι καλύτεροι τρόποι για να την εξαφανίσετε μια και καλή

Γωγώ Φούντα
Κυτταρίτιδα στα γόνατα; Οι καλύτεροι τρόποι για να την εξαφανίσετε μια και καλή

Η ώρα της φούστας έφτασε!

Koρίτσια, βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της άνοιξης, κάτι που φυσικά σημαίνει, ότι ήρθε η ώρα να πετάξουμε τα καλσόν και τα παντελόνια, και να δείξουμε τα υπέροχα και καλλίγραμμα πόδια μας! Θα μας πείτε τώρα, δε διαθέτουμε όλες ωραία πόδια, κάτι που μοιραία μας αναγκάζει να τα κρύβουμε όσο περισσότερο μπορούμε, ακόμα και με 45 βαθμούς κελσίου, αλλά τελοσπάντων, γι' αυτό ακριβώς είμαστε εμείς εδώ, για να κάνουμε τη ζωή και κυρίως το καλοκαίρι σας καλύτερο!

Και αφού έχουμε υπεραναλύσει τους γλουτούς, τα οπίσθια και τις κοιλίτσες, είπαμε σήμερα να ασχοληθούμε με τα γόνατα! Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι 8 στις 10 γυναίκες, υποφέρουν από κυτταρίτιδα λίγο πάνω από το γόνατο, με αποτέλεσμα να νιώθουν ανασφάλεια, να φορέσουν ακόμα και πιο μακριές φούστες και φορέματα. Αναφερόμαστε φυσικά στην όψη, όπως το λένε και οι ειδικοί, τυρί cottage που έχει η συγκεκριμένη περιοχή, καθώς με τα χρόνια, συσσωρεύεται όλο και περισσότερο λίπος.

Ως γνωστόν, άντρες και γυναίκες έχουν διαφορετικά επίπεδα λίπους στο σώμα τους και κυρίως λιποαποθηκών! Ενώ λοιπόν η εσωτερική στιβάδα δέρματος του αντίθετου φύλου, είναι κάπως πιο... διχτυωτή, η δική μας έχει την μορφή κυψέλης, με αποτέλεσμα το λίπος να εισχωρεί πιο εύκολα ανάμεσα στις ίνες, προκαλώντας τα αντιαισθητικά αυτά αποτελέσματα. Όπως αντιλαμβάνεστε, όσο δύσκολο είναι να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα γενικά, τόσο πιο δύσκολο είναι στο συγκεκριμένο σημείο, μιας και η διαμόρφωση του δέρματος είναι πιο περίπλοκη.

Εκτός του ότι υπάρχει πληθώρα ειδικών λοσιόν και κρεμών για την περιοχή αυτή, όπως επίσης και θεραπείες με λέιζερ οι οποίες υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα, μετά από ένα τουλάχιστον εξάμηνο, υπάρχουν και πιο απλοί και οικονομικοί τρόποι και μέθοδοι, για να μπορέσουμε να μειώσουμε και γιατί όχι να απαλλαγούμε από το πρόβλημα! Όπως φυσικά αντιλαμβάνεστε, η υγιεινή διατροφή είναι το Α και το Ω στην μείωση του λίπους και της κυτταρίτιδας, καθώς όσα περισσότερα παραπάνω κιλά διαθέτετε, τόσο πιο έντονο είναι το πρόβλημα. Εμπλουτίστε λοιπόν τη διατροφή σας με φρούτα και λαχανικά, χυμούς, κοτόπουλο και φυσικά πολύ νερό. Εκτός φυσικά από τη διατροφή και γενικότερα το... υγιεινό lifestyle, υπάρχουν και κάποιες συγκεκριμένες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε, ειδικές για την προβληματική περιοχή.

Αρχικά θα πρέπει να σας ενημερώσουμε, ότι οποιαδήποτε άσκηση κι αν επιλέξετε, εκτός ίσως από βάρη, μπορεί να σας φέρει πολύ θετικά αποτελέσματα! Είτε αυτό είναι περπάτημα, είτε τρέξιμο είτε ελλειπτικό, αν ασκήστε για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα, είναι αρκετά ώστε να δείτε σημαντική βελτίωση. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες πολύ απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε ακόμα και στο γραφείο σας. Καθίστε στην καρέκλα με την πλάτη ίσια και σηκώστε τα 2 σας πόδια μέχρι το ύψος των μηρών. Επαναλάβετε αρκετές φορές, ενώ αν έχετε την ευχέρεια μπορείτε να βάλετε βαράκια στους αστραγάλους σας, ώστε να γίνει ακόμη πιο έντονη η άσκηση.

Μία άλλη άσκηση που μπορείτε να δοκιμάσετε, είναι να στηθείτε με την πλάτη στον τοίχο, να λυγίσετε τα γόνατα και να πιάσετε τους αστραγάλους με τα χέρια σας. Στη συνέχεια λυγίστε και τεντώστε τα γόνατά τουλάχιστον 20 φορές. Τέλος, το πιο απλό και ίσως πιο αποτελεσματικό: Χρησιμοποιήστε τις σκάλες. Δεν εννοούμε για να πάτε στον 6ο όροφο, που αν αντέχετε γιατί όχι, αλλά για 2 και 3 ορόφους, καλύτερα να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και να γυμνάσετε τη περιοχή.

Διαβάστε ακόμη:

Νομίζετε ότι ασκείστε αρκετά; Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας και ίσως... αναθεωρήσετε!

Κοιλιακοί ώρα μηδέν: Δύο tips για κοιλιά- πέτρα