Τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα μας όταν σταματήσουμε τη γυμναστική;

Γωγώ Φούντα
Τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα μας όταν σταματήσουμε τη γυμναστική;

Διαβάστε για να μάθετε

Το να ξεκινήσεις γυμναστική, δε σημαίνει μόνο να το πάρεις απόφαση, παρόλο που η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, αλλά και να έχεις τα κότσια και την αντοχή, να συνεχίζεις την άσκησή σου, και μετά το τέλος του πρώτου μήνα, όπου και λογικά έρχεται η πρώτη πλήξη και βαρεμάρα.

Τι συμβαίνει όμως όταν σταματάμε ξαφνικά να γυμναζόμαστε, ενώ είχαμε συνηθίσει το κορμί μας σε εντατική άσκηση; Σύμφωνα με ειδικούς λοιπόν, αν ασκήστε εντατικά για περίπου 2 μήνες, κάτι που σημαίνει ότι έχετε ήδη αρχίσει να βλέπετε εντυπωσιακά αποτελέσματα στο κορμί σας, και διακόψετε ξαφνικά, τότε οτιδήποτε κι αν... φτιάξατε θα χαθεί μέσα στους επόμενους 2 μήνες! Γενικότερα, υποστηρίζεται, ότι όσο περισσότερο έχεις γυμναστεί, τόσος περισσότερος είναι και ο καιρός που περνάει μέχρι να χαθεί η γράμμωση και γενικότερα οποιοδήποτε αποτέλεσμα είχαμε από τη γυμναστική.

Επιπλέον, αν συνηθίζατε να κάνετε βάρη και γενικότερα όργανα, και αλλάζετε τρόπο άσκησης, παρακολουθώντας κάποια μαθήματα yoga ή pilates για παράδειγμα, τότε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, το σώμα σας θα αλλάξει πλήρως καθώς αλλάζετε τον τρόπο που το γυμνάζετε. Οπότε με λίγα λόγια, από τη στιγμή που θα αρχίσεις να γυμνάζεσαι... δεν υπάρχει γυρισμός! Καλό δεν είναι αυτό; Για την υγεία τουλάχιστον.

Διαβάστε ακόμη:

Γυμναστική: 5 λόγοι για να την αποφύγετε

H απλή άσκηση που μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού!