Περπάτημα: Για γρήγορο αδυνάτισμα και σμιλεμένο σώμα

Περπάτημα: Για γρήγορο αδυνάτισμα και σμιλεμένο σώμα

Ρύθμισε το ρυθμό και τη διαδρομή και δες αποτέλεσμα άμεσα

Το περπάτημα, και ιδίως το γρήγορο καίει αρκετές θερμίδες όπως το χαλαρό τρέξιμο, ενώ κουράζει πολύ λιγότερο και κάνει καλό στην καρδιά. Μέσα σε ένα μήνα αν τηρήσεις ένα πρόγραμμα 5 ημερών περπατήματος, ρυθμίζοντας διαδρομές και το ρυθμό ταχύτητας, ενισχύεις το μεταβολισμό, τονώνοντας παράλληλα ακόμη περισσότερο τους γλουτούς και τα πόδια σου.

Μπορείς 3 φορές την εβδομάδα να περπατάς σε απλό γρήγορο ρυθμό και σε ευθεία διαδρομή και δύο φορές προτίμησε ανηφορική διαδρομή ή σκάλες σε γρήγορο ρυθμό. Εάν επιλέξεις διάδρομο, προσπάθησε να χρησιμοποιείς την ταχύτητα χαμηλά σαν εύκολο ρυθμό και να αυξάνεις όσο θέλεις να δυσκολέψεις κάνοντας και αργές εναλλαγές με περπάτημα ενδιάμεσα.

Μπορείς να περπατάς όταν πηγαίνεις βόλτα τα Σαββατοκύριακα ή στο πήγαινε- έλα από τη δουλειά. Προτίμησε άνετα παπούτσια και κάνε όσο περισσότερες διαδρομές σου επιτρέπει ο χρόνος σου. Η πραγματική απόσταση διαφέρει ανάλογα με το ρυθμό που θέλεις να κρατήσεις, εάν δεν υπάρχουν ανηφόρες στο δρόμο σου, προσπάθησε να ανεβαίνεις σκάλες όσο πιο συχνά μπορείς.

Διαβάστε ακόμη:
Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να γυμναστώ;

Γιατί δεν πρέπει να βγάζετε τη φλούδα από τα φρούτα