Ποια είναι η ιδανική άσκηση για το σώμα σας;

Ποια είναι η ιδανική άσκηση για το σώμα σας;

Κοιταχτείτε στον καθρέφτη και πάρτε την απόφαση

Αν δεν ξέρεις τι είδους ασκήσεις χεριάζεσαι για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, από τη στιγμή που δεν έχεις ένα ομοιόμορφο σώμα. Διάβασε την παρακάτω λίστα και αξιολόγησε τον εαυτό σου. Βρες σε ποια από τις παρακάτω κατηγορίες ανήκεις και υιοθέτησε το αντίστοιχο fitness routine που θα μεταμορφώσει το σώμα σου.

-Σώμα «Κλεψύδρα»

Έχεις λεπτή μέση και καμπύλες σε στήθος και γλουτούς. Καμπύλες στις γάμπες και λεπτούς, αστραγάλους. Παίρνεις όμως εύκολα παραπάνω βάρος - ποτέ στην κοιλιά- αλλά στα μπράτσα και στα πόδια ξεκινώντας με τα γνωστά «ψωμάκια». Προτίμησε να δώσεις βάση σε ασκήσεις ενδυνάμωσης χεριών και ποδιών με βάρη και λάστιχα. Φυσικά μην παραλείπεις μία καλή αερόβια όπως το τρέξιμο, για καλύτερα απότελέσματα.

-Σώμα «Μήλο»

Έχεις στενούς γοφούς και μικρά οπίσθια σε συνάρτηση με μεγάλο στήθος. Παχαίνεις στην κοιλιά και τη γύρω περιοχή όπως και στο στήθος. Όταν επιχειρείς να χάσεις βάρος όμως, είναι τα τελευταία σημεία που ανταποκρίνονται με αποτέλεσμα να καταλήγεις με πολύ αδύνατα άκρα. Δοκίμασε διάδρομο, ποδήλατο, κοιλιακούς και ραχιαίους, καθώς και ασκήσεις για τους γλουτούς. Πιές πολύ πράσινο τσάι και προτίμησε πρωτεινικές τροφές, ελαττώνοντας τους σύνθετους υδατάνθρακες.

-Σώμα «Μολύβι»

Αισθάνεσαι ίσως ότι το σώμα σου είναι στενό και κάπως ίσιο. Αδύνατη με στενή πλάτη και μέση στο ίδιο φάρδος με τους γοφούς. Λεπτά χέρια και πόδια, καλοσχηματισμένα. Παίρνεις βάρος χαμηλά στην κοιλιά στο στήθος, μα κυρίως κατά μήκος των ποδιών σου. Μπορείς να κάνεις ασκήσεις στο γυμναστήριο σε όργανα για να ανοίξεις την πλάτη σου ή ακόμη και πιλάτες που θα βοηθήσει και τα πόδια σου.

-Σώμα «Αχλάδι»

Έχεις φαρδιά σχετικά λεκάνη, ωραία και σέξι οπίσθια αλλά συκρητικά πιο λεπτή πλάτη με στενούς ώμους. Παίρνεις βάρος από τη μέση και κάτω. Οι γοφοί σου είναι πιο φαρδιοί από τους ώμους και το στήθος σου. Η μέση και οι γλουτοί σου είναι καλοσχηματισμένοι. Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να πίνεις πολλά υγρά και να αποφεύγεις τροφές με λίπη. Θα πρέπει να κάνεις γυμναστική με βάρη και αρκετή αεροβική προκειμένου να επιτεθείς στο λίπος.

Διαβάστε ακόμη:

6 λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε κατά το δείπνο

Αυτές είναι οι πιο εθιστικές τροφές της καθημερινής μας διατροφής