Ξεκινάτε τρέξιμο; Αυτά είναι τα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε

Ξεκινάτε τρέξιμο; Αυτά είναι τα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε

Για να μην τα παρατήσετε

Το τρέξιμο σαν μορφή άσκησης μπορεί να φαίνεται συναρπαστικό, μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι ο ενθουσιασμός σας έχει εξαφανιστεί- πράγμα που, κάποιες φορές, μπορεί να συμβεί από τα πρώτα κιόλας λεπτά άσκησης. Πριν αρχίσετε να καταριέστε την ώρα και την στιγμή που αποφασίσατε να γυμναστείτε με αυτό τον τρόπο, προσέξτε μην κάνετε τα παρακάτω λάθη.

1) Να κοιτάτε συνέχεια το ρολόι σας
Μπορεί, ειδικά τον πρώτο καιρό, να θέλετε να ξέρετε πόσο γρήγορα τρέχετε, και πόση ώρα ακόμα σας έχει μείνει. Αλλά το να μετράτε κάθε δευτερόλεπτο άσκησης μπορεί να σας αποθαρρύνει, και να νιώθετε εξαντλημένη από την αρχή. Μην νοιάζεστε ιδιαίτερα για την ταχύτητά σας- για την ακρίβεια, μην τσεκάρετε καθόλου τον χρόνο που έχετε κάνει.

2) Να αγνοείτε τα σημάδια που σας δίνει το σώμα σας
Νιώθετε έναν πόνο στην μέση σας ή πονοκέφαλο που οφείλεται στην αφυδάτωση; Δεν είναι η κατάλληλη φάση για να αγνοήσετε αυτά τα σημάδια., Για να αποφύγετε τραυματισμούς που μπορούν να αποβούν μοιραίοι, δώστε σημασία στον τρόπο που αισθάνεστε. Πιείτε νερό αν διψάσετε και σταματήστε αν νιώσετε εξάντληση. Μην ξεχάσετε μετά το τρέξιμο να κάνετε τις απαραίτητες διατάσεις.

3) Πιέζετε υπερβολικά τον εαυτό σας
Αν είστε αρχάρια στην άσκηση γενικότερα, είναι καλό να ξεκινήσετε χαλαρά,. Μην ανησυχείτε για την ταχύτητά σας- το γεγονός ότι κάνετε τα διαλείμματά σας δεν σημαίνει ότι δεν τρέχετε.

4) Συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους
Ο καθένας έχει διαφορετικό ρυθμό, και η φυσική του κατάσταση είναι διαφορετική. Μην νιώθετε άσχημα αν δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στους ρυθμούς των άλλων. Μπορεί να είναι πιο ευχάριστο και εποικοδομητικό να τρέχετε δίπλα σε κάποιον, όταν ξεκινάτε αυτή την διαδικασία, πρέπει να επικεντρώνεστε στην απόσταση την οποία θα τρέξετε, και όχι τον χρόνο σας.

Διαβάστε ακόμα:
Aerial yoga: Κάψτε θερμίδες στον αέρα!
Πώς να αποκτήσετε τα καλλίγραμμα πόδια της Celine Dion με μια άσκηση
Ποιο είναι το μυστικό για μια ισορροπημένη ζωή;