8 απλές ιδέες για να ανεβάσεις τη διάθεσή σου σήμερα

Πατούλια Κατερίνα
8 απλές ιδέες για να ανεβάσεις τη διάθεσή σου σήμερα

Πιο ευτυχισμένη τώρα!

Νιώθεις πεσμένη; Νιώθεις κουρασμένη; Θέλεις να κλειστείς στο σπίτι και να μην δεις άνθρωπο σήμερα; Η καλύτερη ψυχολογία και η ανεβασμένη διάθεση έρχεται μέσα από 8 απλές κινήσεις. Ξεκινάμε!

1. Πήγαινε μια βόλτα στη θάλασσα: Το νερό έχει την ιδιότητα να μας ηρεμεί κι αν αντέχεις το κρύο, μπορείς και να βουτήξεις, επιτρέποντας στο σώμα, να διώξει το στρες μέσα από το κολύμπι.

2. Αγόρασε ένα μπουκέτο λουλούδια ή απλά ένα γλαστράκι! Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Rutgers στο New Jersey οι άνθρωποι που λαμβάνουν λουλούδια ή που έχουν φυτά στο γραφείο του, αντιμετωπίζουν λιγότερο στρες και νιώθουν μεγαλύτερη ικανοποίηση για όσα πετυχαίνουν.

3. Τραγούδα! Είσαι κολλημένη στην κίνηση και ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι; Ξεκίνα να τραγουδάς το τραγούδι που παίζει ο αγαπημένος σου σταθμός και θα νιώσεις άμεσα πιο ευτυχισμένη, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης.

4. Άκουσε μουσική! Σύμφωνα με τον συγγραφέα του David Niven, που έγραψε το βιβλίο «Τα 100 απλά μυστικά των ευτυχισμένων ανθρώπων», τα 92% των ανθρώπων που ακούνε την αγαπημένη τους μουσική, νιώθουν άμεσα πιο χαρούμενοι.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 30 πράγματα που μπορείς να κάνεις όποτε βαριέσαι

5. Ρίξ’το στη ζωγραφική ή τις μουτζούρες! Η ζωγραφική και γενικά το σχέδιο μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην πνευματική σου υγεία. Άτομα που ασχολούνταν με τη ζωγραφική είχαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ενώ και οι απλές μουντζούρες στο χαρτί, αποτελούν πηγή εκτόνωσης.

6. Χόρεψε μόνη σου: Εξίσου σημαντική μορφή εκτόνωσης και αυτοπεποίθησης είναι και ο χορός. Χόρεψε μόνη στο σπίτι ή κάνε μάθημα χορού σε σχολή και θα δεις πως θα νιώσεις άμεσα πιο όμορφη, θα αποκτήσεις καλύτερη εικόνα για τον εαυτό σου και θα εκτονωθείς!

7. Κάνε αποσύνδεση από τα social media για μία ώρα: Συχνά, οι φωτογραφίες των άλλων στα κοινωνικά δίκτυα μας κάνουν να νιώθουμε χειρότερα για το σώμα και την ζωή μας. Με μια μικρή αποσύνδεση μιας ώρας από τα social media, μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου την αυτοπεποίθηση που του λείπει.

8. Μάθε περισσότερα για το οικογενειακό σου δέντρο: Το να ξέρεις από πού έρχεσαι, ποιες είναι οι ρίζες σου, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ευτυχία σου. Σε έρευνα, μαθητές που είχαν μεγαλύτερη σχέση με την ταυτότητα, τις ρίζες και την οικογένειά τους, ένιωθαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αίσθηση ευτυχίας.