To τρικ για να μειώσεις το άγχος στη δουλειά είναι πιο απλό από όσο φαντάζεσαι

Νάνσυ Μητσοστέργιου
To τρικ για να μειώσεις το άγχος στη δουλειά είναι πιο απλό από όσο φαντάζεσαι

Θα χρειαστεί απλά να βάλεις κάτι στο γραφείο σου

Μήπως το 9 με 5 ωράριό σου καθημερινά σε αφήνει συνεχώς αγχωμένη και με νευρική υπερένταση; Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, μπορείς να μειώσεις το άγχος στην δουλειά, απλά βάζοντας κάτι πράσινο στο γραφείο σου. Και θα σου εξηγήσουμε τι εννοούμε.

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Hyogo στην Ιαπωνία πρόσφατα διαπίστωσε ότι το να έχεις ένα φυτό στο γραφείο σου μπορεί να μειώσει σημαντικά την πίεση στο χώρο εργασίας.

Το πείραμα, το οποίο διεξήχθη σε εργαζόμενους γραφείου σε μια ηλεκτρική εταιρία στην Ιαπωνία, μέτρησε τα ποσοστά παλμών των εργαζομένων κατά τη διάρκεια δύο διαλειμμάτων τριών λεπτών κατά την εργάσιμη ημέρα: το ένα έχοντας ένα φυτό στπ γραφείο τους, και ένα χωρίς να υπάρχει φυτό.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα ποσοστά παλμών των εργαζομένων ήταν σημαντικά χαμηλότερα κατά τη διάρκεια του διαλείμματος στο οποίο υπήρχε φυτό, από ό, τι χωρίς, οδηγώντας τους ερευνητές να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι «η δυνατότητα να κοιτάζουμε και να φροντίζουμε κάποιο φυτό σε καθημερινή βάση στο εργασιακό περιβάλλον μπορεί να μειώσει το ψυχολογικό και φυσιολογικό στρες των εργαζομένων στα γραφεία».

Μόλις λοιπόν βρήκες τι ακριβώς πρέπει να κάνεις για να αποβάλεις το άγχος από τον εργασιακό σου χώρο και να δουλεύεις καλύτερα.



Έρευνα